بهمن ۰۳، ۱۳۹۶

از ازل تا به ابد قسمت من ایران است



آرامگاه یکی از بزرگان ایران در شوش ایران
از ازل تا به ابد قسمت من ایران است
که نشــانش پرِ سیمرغ و دل شیران است
همه گویند که ایران چه بزرگ است ، بزرگ
این همــه در سخن و در خرد پیران است
تا ابد دشمنت ای کشور زیبا حتی
از بلندای مقام تو بسی حیران است
بخت بد بین که میان تو و من فاصله‌هاست
تخت سامان و قباد منو تو ایران است
دوستم قیمت هم‌بستی و هم ‌دستی دان
که همین روزی ما از فلک و دوران است
ره مهر منو تو میگذرد از راهی
کز بخارا و دوشنبه بدل تهران است.
مهمان محبت‌اف بختی
مهمان محبت‌اف بختی . ادیب و اندیشمند برجسته تاجیک و رئیس کنونی اتحادیه نویسندگان تاجیکستان. او در سال ۱۹۴۰ میلادی در روستای « شل » ناحیه «غرم » (رشت کنونی) متولد شد. محبت اف بختی تحصیلات خود را در رشته تاریخ و زبان و ادبیات فارسی تاجیکی ( دانشگاه آموزگاری دوشنبه ) در سال ۱۹۶۳.م بپایان رساند و پس از آن، از دانشکده ادبی گورکی مسکو در ۱۹۷۵.م فارغ التحصیل شد .
اتحادیه نویسندگان تاجیکستان که محبت اف بختی ریاست آن را برعهده دارد، در واقع مهمترین کانون ادیبان تاجیکستان است و ۷۵ سال پیش، در سال ۱۹۳۴میلادی تأسیس شد. این تشکل ادبی در شمار معتبرترین و قدیمی‌ترین مؤسسه‌های فرهنگی تاجیکستان است. از مهمان بختی آثار گوناگونی به نظم و نثر نشر یافته است و پاره‌ای از آنها جایزه هایی را برای محبت اف بختی به ارمغان آورده است . سروده‌های مهمان بختی از سال ۱۹۶۰ در روزنامه‌ها و مجله‌های تاجیکستان بچاپ رسیده است. وی برای کودکان نیز شعر و داستان نوشته است . شماری از نمایشنامه‌های رئیس اتحادیه نویسندگان تاجیکستان، در تئاترهای دوشنبه و دیگر شهرها بروی صحنه رفته و برخی از آثارش نیز بزبان‌های گوناگون از جمله زبان روسی ترجمه و انتشار یافته است.



سربازان قاجاری در قاره آمریکا و همراه با سرخپوستان و بومیان آنجا.
سالها پیش از آنکه پای پلید و پلشت اروپایی های جنایتکار- روانی و قاتل به این قاره برسد و آنجا را ویران و نابود سازد.
آثار باستانی و فرهنگی پارس ها هم اکنون- با وجودی که اروپایی بربر و دشمن کره زمین با تلاش همه جانبه ویران کرده است - همچنان در آمریکا بوفور دیده میشود.
و با اینحال در مدارس ایران بکودکان ایرانی میآموزند که یک جنایتکار قاچاقچی انسان و برده فروش به نام کیرستف کلمپ قاره آمریگا را کشف کرده است.
مثل اینکه هزاران سال پیش ایرانیان ابزار نجوم و ستاره شناسی مانند رمل و استرلاب را -که هم اکنون در سازمان هوا و فضائ آمریکا NASA استفاده میشود و شاهنامه که یکی از اسناد آن است - اختراع کرده و تمامی علم ستاره شناسی و نجوم امروزه بشر از علم نیاکان ایرانی است- ولی بکودکان ایرانی یاد میدهند که گالیله گرد بودن زمین را کشف کرده است.