بانک های ایرانی از این پس به سیستم بانکی سوئیفت پیوند خواهند خورد.
سیستم سوئیفت (بانک اینترنتی )از این پس در ایران براه می افتاد .
اوایل سال ۲۰۱۲ سوئیفت از سرویس دهی به نهادهای مالی ایران خودداری ورزید. ( سوئیفتSWIFT) جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی )
بانک خصوصی Iran's Day Bank آغاز کار در سیستم بین المللی بین بانکی « سوئیفت» را اعلام کرد. روزنامه « ایران نیوز» چاپ ایران این خبر را گزارش داد.
شفیع زاده مدیر کل بانک خصوصی ایران در مراسم رسمی پیوستن این بانک به سیستم بین المللی نقل و انتقالات بین بانکی اظهار داشت: « پیوستن Iran's Day Bank به سیستم « سوئیفت» در نتیجه کار و تلاش زیاد در زمینه تحریم ها ممکن شده است. تحریم ها عملیات مالی بانک های خارجی با ایران را ممنوع کرده بود.
سیستم سوئیفت جهت ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانک های داخل کشور و بانک های خارج از کشور مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم جهت سرعت بخشیدن به انجام معاملات ارزی و همچنین هماهنگی تمام عملیات ارزی در سطح جهانی با استفاده از یک نرمافزار استاندارد کار می کند. سوئیفت به عنوان یک شبکه امن خصوصی از طرف بانک های سراسر جهان برای انجام پرداخت و نقل و انتقالات بین بانکی مورد استفاده قرار می گیرد. اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی مطابق با تحریم های اتحادیه اروپا ، سوئیفت از سرویس دهی به نهادهای مالی ایران خودداری ورزید. در نتیجه ارتباط ۳۰ بانک ایرانی با این سیستم بین المللی قطع شد و آنها از امکان دریافت خدمات سیستم جهانی بانکی محروم شدند.
در ماه آوریل سال جاری ، سازمان « سوئیفت» یکسری دیدارهای رسمی و غیر رسمی در باره احیای کار سیستم در ایران به انجام رساند. در گزارش رسانه ها آمده است که چنین تماس هایی نشانگر گرم شدن تدریجی مناسبات ایران با غرب در زمینه پیشرفت در مذاکرات در باره برنامه هسته ای ایران است.
هوشیار رستمی کارشناس و خبرنگار ایران در مسائل اقتصادی در این خصوص اظهار نظر کرد.
بانک خصوصی Iran's Day Bank اولین بانک ایرانی است که به سیستم جهانی نقل و انتقالات مالی باز گشته است. پیوستن آن به « سوئیفت» در لحظه ای رخ داد که ایران و گروه « شش» میانجی ها (۵عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان) در وین به مرحله فینال امضای توافق نهایی جامع هسته ای گذار کردند که مطابق با آن ایران بعضی از جنبه های برنامه هسته ای را در عوض لغو تمام تحریم ها از جمله تحریم های بانکی محدود خواهد ساخت.
سوئیفت ( SWIFT) جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی ( Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) یک انجمن تعاونی غیرانتفاعی است که در ماه مه ۱۹۷۳ میلادی توسط ۲۳۹ بانک از پانزده کشور اروپایی و آمریکای شمالی راهاندازی گردید و هدف از آن جایگزینی روشهای ارتباطی غیر استاندارد کاغذی و یا از طریق Telex در سطح بینالمللی با یک روش استاندارد شده جهانی بود. درحال حاضر بیش از ۷۰۰۰ مؤسسه در ۱۹۷ کشور جهان عضو آن انجمن میباشند. لازم است ذکر شود که در سال ۲۰۰۱ بیش از ۵/۱ بیلیون پیام از طریق سیستم سوئیفت در سطح جهان مبادله گردیدهاست.
مرکز اصلی شبکه سوئیفت در کشور بلژیک بوده و طبق قوانین آن کشور عمل مینماید و کشورهای آمریکا، هلند، انگلیس و هنگ کنگ به عنوان مراکز پشتیبان اعضا فعالیت دارند. سوئیفت در هر کشوری داری یک SAP یعنی نقطه دسترسی به سوئیفت میباشد که توسط مؤسسه سوئیفت کنترل میشود. (در ایران SAP در بانک مرکزی واقع گردیدهاست)
سیستم سوئیفت جهت ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانکهای داخل کشور و بانکهای خارج از کشور مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر تمام بانکهای داخلی ایران از طریق خطوط Leased و یا ماهواره به یک مرکز به نام SAP در بانک مرکزی متصل گردیده و از طریق سیستم ماهوارهای پیامها را برای بانکهای مورد نظر ارسال مینمایند. این سیستم جهت سرعت بخشیدن به انجام معاملات ارز و جلب رضایت مشتریان و همچنین هماهنگی تمام عملیات ارزی در سطح جهانی با استفاده از یک نرمافزار استاندارد مورد توجه واقع گردیدهاست.
طرح عضویت ایران در شبکه سوئیفت، در سال ۱۳۶۴ توسط کارشناسان بانک مرکزی ایران ارائه شد ولی با توجه به شرایط جنگی ایران، این طرح به فرجام نرسید تا اینکه در سال ۱۳۶۹، بانک مرکزی، این موضوع را در دستور کار خود قرار داد و پس از آمادهسازی سیستم بانکی ایران در این خصوص، تقاضای خود مبنی بر عضویت خود را در اواخر ۱۳۷۰ ارائه داد. در آذر ۱۳۷۱، درخواست ایران پذیرفته شد و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به همراه بانکهای صادرات، ملی، تجارت، ملت و سپه به عضویت این شبکه درآمدند.
با اوج گرفتن منازعات در خصوص برنامه هستهای ایران، شبکه سوئیفت ایران از روز شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۴ عصر به وقت گرینویچ در راستای تحریمهای اروپایی قطع شد.