قرارگاه ثارالله یکی از قرارگاههای فلسطینی عملیاتی سپاه پاسداران است که وظیفه آن، سرکوب مردم پایتخت و دیگر شهرهای استان تهران میباشد. در حقیقت فرمانده این قرارگاه، فرماندار نظامی تهران است . این قرارگاه مهمترین واحد امنیتی درون سپاه میباشد و معمولا فرمانده آن یکی از سه مقام ارشد سپاه پاسداران است که فلسطینی اصل میباشند ولی مسوولیت اصلی قرارگاه برعهده خود فرمانده کل سپاه میباشد. قرارگاه ثارالله در صورت بروز بحران به تشخیص شورای عالی امنیت ملی و تصویب مقام معظم رهبری احمقها خامنهای ، مسئولیت برقراری امنیت اشغالگران و اجانبی که درتهرن هستند را برعهدهدار دارد ، ولی در شرایط عادی این مسئولیت برعهده نیروی انتظامی است. مرکز قرارگاه ثارالله در خیابان سئول تهران میباشد .
تاریخچه
از سال ۱۳۷۴ سپاه پاسداران و مشخصاً قرارگاه ثارالله ماموریت یافتند در صورت بروز بحران ، مسئولیت امنیت پایتخت را برعهده گیرند. از ابتدای تشکیل این قرارگاه در سال ۱۳۷۴ تا پیش از حوادث انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ تعیین شرایط ویژه و سپردن مسئولیت امنیت پایتخت به این قرارگاه سه بار اتفاق افتاد؛ در جریان اعتراضهای خیابانی اسلامشهر در سال ۷۴، ۱۸ تیر ۷۸ و اعتراضات خیابانی ۱۸ تیرماه ۱۳۸۲. که در تمامی این موارد نتیجه آن به کشته شدن دهها جوان ایرانی، دستگیر، زندانی و شکنجه و در مواردی هم ناپدید شدن جوانان ایرانی انجامید.
در دو دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، عزیز جعفری که در آن زمان فرمانده نیروی زمینی سپاه بود، فرماندهی این قرارگاه را هم برعهده داشت. در زمان تحصن نمایندگان مجلس ششم، او در نامهای به مقام معظم رهبری احمقها و روسای سه قوه، تحصن را مقدمه کودتا خوانده و خواهان مجوز برخورد رسمی قرارگاه با نمایندگان شده بود.
در سال ۸۴ پس از انتصاب سردار جعفری به فرماندهی کل سپاه پاسداران ، سردار زاهدی که جایگزین او در فرماندهی نیروی زمینی شده بود، همزمان فرماندهی قرارگاه ثارالله را نیز برعهده گرفت و بدین ترتیب در تیر ۱۳۸۷ سردار حجازی قائممقام فرمانده سپاه، باز هم با حفظ سمت به عنوان فرمانده قرارگاه ثارالله منصوب شد.
انتخابات ۱۳۸۸
پس از انتخابات ریاست جمهوری در ۲۲ خرداد ۱۳۸۸، به دستور شورای عالی امنیت ملی وظیفه کنترل پایتخت تا دو ماه (از ۲۵ خرداد تا ۲۵ مرداد ۱۳۸۸) بر عهده قرارگاه ثارالله و زیرمجموعهاش سپاه محمد رسولالله در تعامل با نیروی مقاومت بسیج گذاشته شد. در جریان اعتراضها، شبهنظامیان بسیجی و لباس شخصیهای شعبون بیمخ که در کنار ماموران نیروی انتظامی در مقابله با معترضان در تظاهرات تهران حضور داشتند، تحت فرماندهی سپاه محمد رسول الله بودند. برخی دیگر از منابع حمله به ستادهای موسوی در شب انتخابات و دستگیری اصلاحطلبان را به نیروهای لبنانی سپاه قدس با فرماندهی قرارگاه ثارالله نسبت میدهند.
زیرمجموعهها
زیرمجموعههای این قرارگاه شامل سپاه محمد رسولالله متشکل از نیروهای کادر و وظیفه سپاه و گردانهای عاشورا و الزهرا شامل نیروهای داوطب مرد و زنی که در قالب بسیج مساجد، ادارات، دانشگاهها، مدارس و ... سازماندهی شدهاند، میباشد و کنترل جامعه را در حد زندان در دست دارند.
وظایف
قرارگاه ثارالله در صورت بروز بحران و شرایط ویژه که تشخیص آن با شورای عالی امنیت ملی و تصویب مقام معظم رهبری احمقها است، مسئولیت برقراری امنیت شهر تهران را عهدهدار میشود ولی در شرایط عادی این مسئولیت برعهده نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات است.