آدما در هر جای دنیا که باشند، از نظر خصوصیات اخلاقی کم و بیش شبیه یکدیگرند، اکثرا دارای صفات مثبت و منفی اخلاقی نظیر جاهطلبی، حسادت، سادگی، حیله گری و و و میباشند، و فرقی نمیکند که ما از کدامین رحم به بیرون صادر شویم، همگی از جنس آدمیم و اگر پوستمان را بکنند و جلدمان را درآرند، در زیر آن تقریبا فرقی بین ما نیست. به همین دلیل هم کم و بیش شبیه هم فکر میکنیم، فقط جنس عناصر سازنده افکارمان با هم فرق دارد، مثلا ۱۰ موردی که در دنیا و در کشورهای مختلف به عنوان قانون نوشته و نانوشته رعایت میشود، شبیه قوانینی است که ما داریم تنها اجزا و محتوایش فرق میکند. مثلاً:
۱- در چین سیاست تک فرزندی برقرار است و تا چندی پیش قانون رسمی بود، همین قانون در دیگر کشورها نیز هست، بدون اینکه رسمی باشد، یعنی خیلی از آدما دوست ندارند بیشتر از یک بچه داشته باشند، و کسی هم به این دلیل آنان را مسخره نمیکند، ولی وقتی همین عقیده به عنوان یک جبر در جامعه به اجرا گذاشته میشود، شکل مسخره پیدا میکند.
قانون تک فرزندی در چین ، شناخته شدهترین قانون در دنیا است چون بحثهای بسیاری را در مطبوعات جهان بر انگیخته است. قانون تک فرزندی در سال ۱۹۸۷ به تصویب رسید و انتظار می رفت که بتواند جلوی رشد سریع جمعیت را در چین بگیرد. به واسطه ی این قانون از زوج هایی که صاحب بیش از یک فرزند شوند مالیاتهای سنگینی گرفته می شود. جنبه ی اخلاقی این قانون مورد بحث است؛ طرفداران این قانون می گویند به این وسیله کشور چین موفق شده است که قدم بزرگی در مسئله ی انفجار جمعیت بردارد و نه تنها در کشور چین بلکه در جهان هم تأثیر گذار باشد. از طرف دیگر مخالفان این قانون عقیده دارند منع کردن زوجها از داشتن خانوادهای که ممکن است بخواهند داشته باشند از نظر اخلاقی اشتباه است؛ علاوه بر این آمار سقط جنین هم بسیار بالا رفته و زنده بگور کردن دختران عملا در سطح وسیع و بیشرمانه صورت میگیرد، زیرا اکثر خانوادهها مایلند که فرزندشان پسر باشد. و بالانس طبیعی آمار دختران و پسران بهم خورده و انحرافاتی از قبیل همجنسگرایی اجباری در بین پسران در جامعه چین غوغا میکند، گروههای بسیاری بر علیه این قانون مبارزه کرده اند و ظاهراً امروزه از صورت جبر خارج شده است.
۲- در یونان ممنوعیت بازیهای رایانهای یک قانون بوده است!
این قانون برای اولین بار در تاریخ ۳ سپتامبر ۲۰۰۲ معرفی شد و در ابتدا تنها ممنوعیت بازیهای رایانهای در کافی نتها و اماکن عمومی بود تا بتواند از قمارهای غیرقانونی جلوگیری کنند. اما این قانون در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۰۳ تصحیح شد و در پی آن هرگونه بازی کامپیوتری ممنوع شد. دلیل این ممنوعیت آن بود که قانون گذاران عقیده داشتند به سختی می توان بین بازی هایی که برای قمار از آنها استفاده می شود و سایر بازیها تفاوت قائل شد بنابر این همه ی بازیهای کامپیوتری ممنوع شدند. شاید تصور ممنوعیت بازیهای کامپیوتری بسار سخت باشد چون سالانه میلیونها نسخه از انواع آنها در جهان به فروش می رسند اما گروه هایی هم در آمریکا هستند که مخالف بازیهای کامپیوتری هستند مثلاً گروه "مادران مخالف اعتیاد و خشونت بازیهای کامپیوتری" (MAVAV)، که هدفشان ممنوع شدن بازیهای کامپیوتری در کشور هایی مثل آمریکا است زیرا عقیده دارند خشونتی که در این بازیها وجود دارد باعث افزایش جرم و جنایت و مشکلات روانی در کودکان و نوجوانان شده است. این قانون ظاهراً امروزه دیگر وجود ندارد.
۳- در فرانسه هیچ کس حق ندارد خوکش را ناپلئون بنامد!
ژنرال فرانسوی ناپلئون بناپارت که بیشتر قسمتهای اروپا را در سالهای ۱۷۹۹ تا ۱۸۱۵ فتح کرد برای فرانسویها محترم است تا جایی که بیشتر افتخارات نادر شاه کبیر را به او نسبت داده و قهرمانیهای آخرین امپراطور مشرق زمین را به نام او نوشتند. البته فرانسویها همه چیز ایران را به نام خود نوشتند حتی دروازه معروف همدان را به پاریس برده و آنرا به نام خود ثبت کردهاند، حتی تصاویر نقاشی شده زنان ایرانی در زمان نادر شاه و پیش از اینکه تصاویر یک مشت زن چاق سیبیلو ترک قاجار را به عنوان تاریخ ایران به دنیا معرفی کنند، تصاویر زنان زیبا روی بلند بالا و ظریف ایرانی را که در دنیا به زیبایی مشهور بودند، با لباسهای فاخر حریر و جواهرات بینظیر بسیار زیبا و کفشهای اطلسی که توسط نقاشان نخبه ایرانی نقاشی شده بود را به فرانسه برده و به عنوان زنان قرن ۱۸ فرانسه به دنیا معرفی کردهاند! به هر حال نامیدن خوک به نام ناپلئون در فرانسه ممنوع است. از طرفی در کتاب معروف جورج اورول به نام مزرعه ی حیوانات خوکی به نام ناپلئون است که احتمالا باعث بوجود آمدن این قانون شده است. در فرانسه حتی در بیشتر مواقع اسم این خوک در کتاب "سزار" است و نه ناپلئون. همه ی این ناراحتیها به خاطر این است که در این کتاب ناپلئون بطور واقعی معرفی شده و نه به خاطر اینکه یک خوک است.
۴- در آلمان بالش یک سلاح سرد تلقی می شود !
در کشور ما بالش یک سلاح تفریحی است که بر سر یکدیگر میکوبند و تفریح میکنند، مخصوصا تابستانها که رختخوابها را در پشت بامها پهن میکردند، این کار رواج زیادی داشت، ولی در کشور آلمان و کلا اروپا چون با بالش به راحتی میتوان یکی را در خواب خفه کرد، و یا بالش را با سنگ پر کرد و با آن تو سر دیگری زد، بالش به عنوان یک سلاح تلقی میشود!
۵- در اسرائیل در روز سبت (شنبه) فروبردن انگشت در سوراخ بینی ممنوع است.
اسرائیل کمی بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۶ بوجود آمد تا محلی باشد برای یهودیان که بتوانند بدون ترس از آزار و اذیت که قرنها گرفتارش بودند، رهایی یافته و در آن زندگی کنند. این سرزمین که تاریخا به یهودیان تعلق دارد، از زمان به رسمیت شناخته شدن، بعنوان یک کشور مورد آزار و اذیت اعراب بوده است. ملت یهود یکی از کهن سالترین ملتهای دنیا است و به همین دلیل هم آداب و رسوم زیادی در بین این ملت وجود دارد. یکی از این رسوم از این قرار است که در روز شنبه خاخام یهودی مردم را از فروبردن انگشت در داخل بینی منع می کند. این قانون واقعی است نه فقط به این دلیل که کار بدی است بلکه به این دلیل که این کار ممکن است باعث خونریزی بینی شود و بهای ترتیب باعث شکسته شدن قانون شرعی حرمت روز سبت می شود. بنابراین تنها مربوط به پیروان دین یهودی است و سایر شهروندان از آن معاف هستند.
۶- در سوازیلند پوشیدن شلوار برای دختران ممنوع است.
سوازیلند یکی از فقیرترین کشورهای جهان است که در آن میانگین طول عمر افراد ۳۰ تا ۳۵ سال است. کنترل حکومت به دست یک دیکتاتور فاسد وتشنه ی قدرت، شاه مسواتی سوم است که چندین قانون عجیب را در تلاش برای زنده کردن ارزشهای گذشته، به تصویب رسانده است. در این قانون زنان با مردان برابر نیستند و پست تر به حساب می آیند بنابر این اجازه ی پوشیدن لباس هایی شبیه لباس مردان را ندارند واگر زنی باشلوار در مجامع عمومی دیده شود سربازان با خشونت آن لباس را از تن وی خارج کرده و وی را تحقیر می کنند.
۷- در ایالت کالیفرنیا - آمریکا منع جفت گیری حیوانات در مکانهای عمومی برقرار است.
حیوانات از جفت گیری کردن در شعاع ۴۶۰ متری هر رستوران، مدرسه یا کلیسا ممنوع هستند. هرچند هیچ دلیل منطقی برای ان ذکر نشده و تا به حال هم دیده نشده که نگهبانانی در اطراف این مکانهای خاص باشند و حیوانات را از این کار منع کنند. به نظر می رسد که این قانون به نظر ساکنان این ایالت احمقانه است و کسی در اجرای آن تلاشی نمی کند.
۸- در فیلیپین قانون پلاک ماشینها وجود دارد
این قانون از آن جهت جالب است که بسیار جزئی و مشخص است. به موجب این قانون ماشین هایی که نمره ی پلاک آنها با ۱ یا ۲ تمام می شود روزهای دوشنبه، شمارههای ۳و ۴ روزهای سه شنبه شمارههای ۵و ۶ روزهای چهار شنبه ، ۷ و۸ روزهای پنج شنبه و ۹و۰ روزهای جمعه اجازه ی تردد در جادهها را ندارند. دلیل تصویب چنین قانونی احتمالاً برای تشخیص هویت و موقعیت افراد بوده است و البته اجرای آن بسیار مشکل بوده و مشخص است که قابل پیگیری نیست.
۹ - در ژاپن احترام به قانون ازدواج اجباری است.
این قانون نسبت سایر نمونههای این لیست چندان هم مضحک وعجیب نیست اما ممکن است از نظر برخی افراد باورنکردنی باشد. این قانون احترام شدیدی را که افراد ژاپنی به مسئله ی ازدواج دارند نشان می دهد که به موجب آن ، برادر بزرگتر حق ندارد از نامزد یا دوست دختر برادر کوچکترش خواستگاری کند. قانونهای مشابه بسیاری در سایر کشورهای آسیایی وجود دارد که نشان دهنده ی احترامی است که افراد آسیایی به فرهنگ و تمدن چندین هزار ساله ی خود و امر ازدواج دارند.
۹- در انگلستان مردن در مجلس پارلمان ممنوع است!
کشور انگلیس بیش از هر کشور دیگر به خاطر داشتن چندین قانون مضحک و احمقانه معروف است، قدمت این قوانین به صد سال قبل باز می گردد. و دلیل آن هم این است که در انگلستان تا اواسط قرن ۲۰، کتاب قانون مدنی این کشور، کتابی بود به نام " راههای پیدا کردن ساحره ها" که این کتاب نوشته جادوگر کشِ معروف بنام متیو هاپکینز(Matthew Hopkins) بود که ایشان به شغل شریف زن کشی و جادوگر سوزی مشغول و معروف بود. بهر حال یکی از این قوانین مسخره نیز ممنوعیت مردن در مجلس است. دلیلش هم این است که پیش از این افراد به اصطلاح نمایندگان مردم برای پیش بردن حرف خود در پارلمان دست به خودکشی میزدند، و شیادی میکردند. این قانون که البته امروزه چندان هم تأثیری ندارد به خاطر بیمعنی بودنش مورد تمسخر بوده است؛ چون اگر این اتفاق بیافتد نمی توان فرد قانون شکن را مجازات کرد.
۱۰- در روسیه استالین هنوز زنده است
ژوزف استالین، دیکتاتور شوروی در جریان جنگ جهانی دوم بود که برلین رافتح کرد و به جنگ با نازیها خاتمه داد. با کمک وی روسیه به یک قطب صنعتی و ابر قدرت تبدیل شد اما در این راه میلیونها تن را قتل عام کرد، بطوریکه نزدیکترین افرادش نیز در امان نبودند. از او به عنوان بزرگترین قاتل در تاریخ بشر یاد می شود و تخمین زده می شود که دستور قتل عام ۲۰ تا ۶۰ میلیون روس را صادر کرده باشد. با این حال در روسیه هنوز هم این رهبر دیکتاتور محترم قابل احترام و عزیز است. به طوری که در برخی قسمتهای روسیه بر اساس اهتمام زیاد به او افراد خود را موظف میدانند که اسم دوم فرزندان پسر خود را استالین بنامند. (مثل اینکه مثلا در آلمان رسم بود اسم پسر دوم را هیتلر نامگذاری کنند! بامزه میشد البته )