آبان ۲۸، ۱۳۹۳

۳۶ میلیون قربانی برده‌داری مدرن در ۱۶۷ کشور


کودکانی که مجبور می‌شوند کار کنند، مردانی که به دلیل بدهی‌های خود نمی‌توانند از کارشان استعفا دهند و زنانی که به عنوان کارگر خانه خشونت می‌بینند. هنوز هم میلیون‌‌ها نفر در سراسر جهان در شرایط بردگی به سر می‌برند.
بنیاد “Walk Free” سازمانی حقوق‌بشری در استرالیاست که درباره برده‌داری و تجارت انسان در سراسر جهان تحقیق می‌کند. این سازمان روز دوشنبه (۱۷ نوامبر / ۲۶ آبان) گزارش سالانه خود را با نتایجی وحشتناک منتشر کرده است. نویسندگان این گزارش تحقیقات خود را در ۱۶۷ کشور انجام داده‌اند.

حدود ۳۶ میلیون زن، مرد و کودک در سراسر جهان در بردگی به سر می‌برند. طبق آخرین گزارش، برده‌داری مدرن – غارت جنسی، کار اجباری یا ازدواج اجباری – در همه ۱۶۷ کشوری که تحقیقات در آن انجام گرفته، وجود دارد. بیش از نیمی از موارد برده‌داری مدرن در کشور های چین, اتحادیه اروپا, ترکیه, کشور های حاشیه خلیج پارس و آمریکای مرکزی و جنوبی دیده میشود.



رقم بردگان مدرن که در گزارش سال ۲۰۱۴ این سازمان عرضه شده حدود ۲۰ درصد بیشتر از رقم ارائه شده در گزارش سال ۲۰۱۳ آن است. به گفته نویسندگان این گزارش، افزایش رقم مربوط به برده‌داری مدرن در سال ۲۰۱۴ بیش‌تر ناشی از روش‌های جدید و بهتری است که در گزارش جدید برای تحقیق و آمارگیری به کار برده شده است.

بالاترین شمار بردگان مدرن به نسبت جمعیت کل کشور در موریتانی وجود دارد. از این رو در گزارش Walk Free آمده است که “ریشه برده‌داری در جامعه موریتانی عمیق است”. چهار درصد جمعیت موریتانی را بردگان مدرن تشکیل می‌دهند.

تقریبا همین نسبت در ازبکستان مشاهده می‌شود که دولت آن هر سال در فصل پاییز میلیون‌ها مرد، زن و کودک را مجبور به شرکت در برداشت محصول پنبه می‌کند.

در رده‌ سوم هاییتی قرار دارد و سپس قطر است که سال ۲۰۲۲ میزبان بازی‌های جهانی فوتبال خواهد بود و به دلیل آن‌که نتوانسته با بهره‌کشی آشکار از کارگران خارجی مقابله کند، مورد انتقاد جهانی قرار گرفته است.


به گفته بنیاد Walk Free، برده‌داری مدرن چهره‌های گوناگون دارد: کودکانی هستند که محروم از حق تحصیل‌اند چون مجبور به کار کردن یا ازدواج زودهنگام می‌‌شوند؛ مردانی هستند که به خاطر بدهی‌های سنگین به کارفرمای خود نمی‌توانند از کارشان استعفا دهند؛ همچنین زنان و دخترانی هستند که بدون حق و حقوق به کار خانگی مشغول‌اند و با آنان به خشونت رفتار می‌شود.

چین با ۳ میلیون و دویست هزار نفر، اروپا (۲ میلیون و یکصد هزار نفر)، کشور های عربی (۱ میلیون و دویست هزار نفر) و آمریکای مرکزی و جنوبی (۱ میلیون و یکصد هزار نفر) بالاترین تعداد بردگان مدرن را دارا هستند. بیشترین موارد اما در ترکیه با ٢ میلیون و ۱۸۵ هزار قربانی ثبت شده است. اکثریت بردگان مدرن در ترکیه زنان و کسانی هستند که تن به ازدواج اجباری داده‌اند. پناهندگان سوری نیز مانند برده در معادن غیره استاندارد ترکیه کار کرده و جان میبازند .

کشورهای نیجریه، جمهوری دمکراتیک کنگو، اندونزی، بنگلادش و تایلند در رده‌های پس از آن قرار گرفته‌اند.

در لیست این سازمان حقوق بشری ، کشورهای ایسلند و لوگزامبورگ هر کدام با چند صد قربانی قرار گرفته‌اند. ایرلند و فرانسه هم به نسبت در رده‌های خوبی قرار دارند.

با این‌که کشورهای اروپایی در مجموع در مقایسه با کشورهای دیگر جهان وضعیت بهتری دارند، با این حال بیش از ٢ میلیون و ۵۶۶ هزار و دویست قربانی برده‌داری مدرن در این کشورها شمرده شده‌اند.

در میان این کشورها بلغارستان، جمهور چک و مجارستان بدترین وضعیت را دارند.