شهریور ۱۳، ۱۳۹۳

ارتش روسیه دکترین نظامی خود را تغییر داده و و پیمان ناتو را بعنوان دشمن بالقوه روسیه در ابتدای لیست قرار میدهد.


روسیه در رابطه با خطرات جدید نظامی به امنیت خود دکترین نظامی را تغییر خواهد کرد. میخایل پاپوف معاون دبیر شورای امنیت روسیه گفت: سند تکمیل شده مربوط به سیاست نظامی این کشور تاآخر سال جاری ظاهر خواهد شد. کارشناسان نظامی بعید نمی‌دانند که در نظریه جدید برای اولین بار ایالات متحده آمریکا و پیمان ناتو بعنوان دشمنان بالقوه روسیه اعلام شوند.

گفتنی است که دکترین کنونی نظامی روسیه در سال ۲۰۱۰ پذیرفته شده است. از آن زمان تا کنون موقعیت نظامی- سیاسی در جهان عوض شده و خطرات خارجی جدیدی برای روسیه بروز کردند. یکی از آن‌ها نزدیک شدن تأسیسات نظامی ناتو به مرز‌های روسیه و کشترش این پیمان به شرق بود. این اواخر هر روز بیشتر شاهد آن هستیم که آمریکا و ناتو تلاش می‌کنند قدرت تهاجمی راهبردی خود را افزایش دهند، در درجه اول از طریق پیشرفت دادن سامانه جهان شمول پدافند هوایی و طرح ریزی سلاح ما فوق صوت و راهکار‌های جدید کاربرد پرسنل و نیرو ها. برای روسیه خطرات نظامی در حوادث «بهار عربی» و اختلاف مسلحانه حول سوریه و موقعیت در اوکراین و پیرامون آن بروز کردند. این چالش‌ها گویای آن می‌باشند که دکترین کنونی نظامی کشور ما به تکمیل احتیاج دارد. چنین است عقیده اژدر کورتوف، محقق انستیتوی پژوهش‌های راهبردی روسیه که در توضیح گفت:


در این زمینه دکترین نظامی ما بیش از حد صلح دوستانه بود و لزوم مصرانه به تصحیح آن پدید آمد. ما حالا هم با خطرات مستقیم مربوط به کاربرد نیروی نظامی رو برو می‌شویم و این امر باید در اسناد پایه‌ای منعکس شود.

آناتولی تسیگانوک دستیار دانشکده سیاست جهانی دانشگاه دولتی مسکو می‌گوید که خطر فزاینده به امنیت روسیه از سوی ناتو مقدم بر همه باید در سند جدید بازتاب یابد. این دانشمند گفت:

قبلاً در نظریه نظامی روسیه بصورت مبهمی گفته شده بود که ناتو دشمن روسیه است و اسم آن پیمان برده نشده بود. الان لازم است صریحاً اعلام شود که ناتو به امنیت روسیه تهدید می کند. ناتو در حال حاضر برای ایراد فشار به روسیه چهار پایگاه نظامی در اروپا تاسیس می کند. دکترین تازه باید اینرا در نظر گرفته و شامل واکنش‌ها و مقاصد روسیه باشد.

روسیه باید در برابر خطر فزاینده از سوی ناتو مناسبات خود را از جمله در رشته نظامی با کشور‌های بریکس و شرکای خود در آمریکای لاتین و کوبا و آرژینتین و همه کشور هایی که بیم تجاوز آمریکایی را دارند تحکیم کند. چنین است عقیده ایگور ماروزوف پیشکسوت سرویس اطلاعات خارجی روسیه و عضو کمیته امور بین‌المللی پارلمان. بعلاوه وی بر آن است که در نظریه جدید نظامی روسیه باید همچنین خطر ضربه بسیار دقیق جهان شمولی در نظر گرفته شود که آمریکا و ناتو از این سامانه برخوردار می باشند.

دکترین کنونی نظامی روسیه هدف‌ها و وظایف نیرو‌های مسلح کشور ما در جنگ بزرگ ابعاد و اختلافات مسلحانه محلی و عملیات صلح بانی را تعیین می کند. از جمله در این سند حق ایراد ضربه هسته‌ای جوابیه از طرف روسیه در صورت هجوم گسترده نظامی به اراضی کشور ما مسجل شده است.