به گفته دانشمندان دانشگاه امپریال کالج لندن، در آینده میتوان از نوعی باکتری روده برای تولید سوختی استفاده کرد که جایگزین بنزین و سوخت دیزلی خواهد شد.
به گزارش (ایسنا)، این محققان با استفاده از باکتری روده E.coli (عامل اسهال و گاز معده) شیوه جدیدی برای تولید گاز پروپان ارائه دادهاند.
دانشمندان سه آنزیم به نامهای thioesterase ،CAR و Aldehyde Deformylating Oxygenase را به این باکتری افزودند و این امر به آنها امکان استخراج اسید بوتیریک را داد. (نوعی ترکیب اساسی لازم برای تولید گاز پروپان. این تقلیدی از ترکیب شیمیایی اختراع دانشمند علیقدر ایران شیخ بهایی است که ۶۰۰ سال پیش در دوران امپراطوری صفوی برای گرم کردن حمام معروف اصفهان معروف به حمام شیخ بهایی ، حمامی که تنها با یک شمع گرم شده و یک شهر میتوانستند از آب گرم آن بهرمند شوند، از آن استفاده کرده بود. آب این حمام با سیستم «دم و گاز» یعنی به كمك گاز متان فاضلاب مسجد جامع و چكیدن روغن عصارخانه شیخ بهایی (عصارخانه محلی برای تهیه روغن از دانههای روغن بوده است) در مجاورت حمام روشن میشده است.)
به گفته دکتر «پاتریک جونز» از دانشگاه امپریال کالج لندن، گرچه این تحقیق در مراحل بسیار ابتدایی است، اما احتمالا شیوهای برای تولید سوختهای تجدیدپذیر ارائه میدهد که هماکنون توسط ذخایر فسیلی تأمین میشوند.
سوختهای تجدیدپذیر تولیدشده به این روش، در ابتدا مکمل دیزل، بنزین، گاز طبیعی و سوخت جت خواهند بود و سپس جایگزین آنها خواهند شد. سوختهای فسیلی ذخایر محدودی هستند و با رشد بیرویه جمعیت، باید شیوههای نوینی برای تولید سوختهای تجدیدپذیر، پایدار و بهصرفه ارائه داد.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature Communications منتشر شده است.
منبع: ایسنا