مرداد ۱۵، ۱۳۹۳
قتلعام يزيديها در عراق و تركيه
هم میهنان کرد ما را در عراق قتلعام میکنند، و هیچ بشر و يا ارگان حقوق بشری!!نیم نگاهی هم به آنها نمیندازد! مرگ بر مسببان نابودى ايران بزرگ، بويژه نوكران غرب متجاوز، که کردهای اصیل ایرانی را اینچنین بیدفاع رها کرده و فلسطینیهای بیخاصیت ضدّ ایرانی را چسبیده اند! نماینده ایزدیها در عراق هنگام سخنرانی در پارلمان این کشور درباره اقدامات جنایتکارانه داعش علیه هموطنانش، به گریه افتاد.
به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری، هنگام سخنرانی خانم "فیان دخیل" پشت تریبون پارلمان، بسیاری از نمایندگان عراقی نیز به نشانه اعلام همبستگی با هموطنان ایزدی خود در کنار او ایستادند؛ بقیه نمایندگان نیز به احترام او هنگام سخنرانی از جای خود بلند شدند.
وی تأکید کرد که تروریستها در حال قتلعام ایزدیها در موصل هستند و زنان آنان را به بردگی و غنیمت میبرند.
این نماینده عراقی تأکید کرد که همه مردم این کشور؛ از عرب و مسلمان و کرد گرفته تا همه اقلیتهای دیگر، هدف قرار گرفتهاند.
دخیل از مردم عراق و جامعه جهانی خواست برای نجات خانوادههای تحت محاصره ایزدی بشتابند.
سایت خبری "عراق القانون" به نقل از این نماینده عراقی نوشت، تا کنون بیش از دهها تن زن، کودک و فرد سالخورده از طایفه ایزدی جان خود را از دست دادهاند، و باید کاری برای متوقف کردن این کشتار انجام داد.
این نماینده طایفه ایزدیها در پارلمان عراق به دلیل شدت گریه نتوانست سخنانش را به پایان برساند.
یزیدیان، ایزدیها یا ایزدیان (به کردی: Êzidî یا ئێزیدی) اقلیت مذهبی کردی هستند که در شمال عراق ،سوریه ،جنوب شرقی ترکیه و قفقاز زندگی میکنند. شمار مهاجران ایزدی در چند دهه اخیر در اروپا رو به فزونیست. ایزدیان به زبان کردی با گویش کرمانجی صحبت میکنند. آیین ایشان، یزیدیه، شاخه ای از بهدینانیه ست؛ که آمیزهای از عقاید مزدیسنا مزدک، میترا و زرتشتی است که بعدها به زور اسلام نیز به آئین آنها اضافه شده است.
بنابر روایات واژه ایزدی مشتق از کلمه «ایزد» یا «یزته» است که در پارسی باستان به معنای «دین خدایی» است. اما بهنظر میرسد نام پارینهٔ این کیش و اشارهاش به مفهوم «ایزد» در دین زرتشت، صحیحتر باشد. ایزدی هااز واژهٔ داسنی برای نامیدن خود استفاده میکنند.
این دین پیش از ورود اسلام در مناطق یاد شده، وجود داشتهاست و تحت تأثیر ادیان زرتشتی و مانوی قرار گرفتهاست و عقاید مهرپرستانه و ثنویت زرتشتی بر آن تأثیر داشتهاند. تأثیراتی از عقاید صوفیه (پس از اسلام) نیز در منابع برشمرده شدهاند. در منابع مربوط به فرقههای اسلامی آن را فرقهای از جمله غلاة شیعه دانستهاند.