جنگلهای فاراب کرمان که جز استثنأترین جنگلهای دنیاست ( جنگل در کویر) و دارای درختانی است که در دنیا بینظیر است، به دست پانترکها و وزارت اطلاعات آخوندی به آتش کشیده شد و بیش از ۲۰ هکتار از این منبع طبیعی ایران عمداً سوزانده شد. به دنبال سوزاندن کل ایران هستند اینها! ننگ بر مردمی که هنوز خوابند.
فرامرزپور رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان فاریاب گفت: با تلاش گروههایی از منابع طبیعی مناطق کهنوج و فاریاب و محیطبانان، آتش در ۲۰ هکتار از جنگل این شهرستان که دچار حریق شده بود پس از هشت ساعت تلاش، مهار شد.
فرامرزپور افزود: این جنگل شامل درختانی از نوع گز، کهورک، اسکنبیل و بوتههای گیاهی علف شور سلم تره، خارشتر و هندوانه ابوجهل است
جنگل مهروئیه با ۵۴۰۰ هکتار وسعت، دومین جنگلی است که سال ۱۳۵۳ در سطح کشور به ثبت یونسکو رسیده است.
جنگل مهروئیه درجنوب کرمان منحصر بفرد است
بجنگل مهروئیه با وسعت ۵ هزارو ۴۰۰ هکتار در فاصله ۲۴ کیلومتری فاریاب و ۴۵ کیلومتری شهرستان کهنوج واقع شده است.
این جنگ دارای پوشش گیاهی از جمله ،کهور،کُنار،گزو اسکنبیل است،که ثبت یونسکو می باشد که به سا لهای قبل از انقلاب برمی گردد.
جنگل کهورمهروئیه شهرستان فاریاب که جزو منحصربفردترین جنگلهای کهور در کشور است در ۲۵ کیلومتری شرق شهر فاریاب واقع است. این جنگل در معرض نامهربانی عوامل انسانی و تهدید تداوم خشکسالی قرار گرفته و نیازمند توجه هر چه بیشتر مسوولان است. با توجه به اقلیم گرم و خشک استان کرمان وجود چنین نعمت خدادادی علاوه بر نقش بسیار مهم در حیات وحش و منابع طبیعی، در حوزه گردشگری نیز از اهمیت بسیار حیاتی برای منطقه برخوردار است. از طرفی با توجه به مقاومت درخت کهور در برابر شرایط اقلیمی این شهرستان، اهمیت آن به عنوان یک کمربند حفاظتی سبز برای این منطقه و نقش آن در جلوگیری از فرسایش خاک، می طلبد متولیان امر نگاه ویژهای به آن داشته باشد. فرماندار فاریاب در این باره به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: جنگل کهور این شهرستان در سطح کشور دومین جنگلی است که در سال ۱۳۵۳ به ثبت سازمان یونسکو رسیده است.
"جنگل کهورمهروئیه شهرستان فاریاب که جزو منحصربفردترین جنگلهای کهور در کشور است در ۲۵ کیلومتری شرق شهر فاریاب واقع است"` قلندر نظری` با اشاره به خشکسالیهای متوالی افزود: آتش عمده خطری است که این جنگل را تهدید می کند. وی گفت: خشکیدن علوفه به علت گرمای شدید هوا در اردیبهشت ماه هر سال احتمال خطر آتش سوزی را در این جنگل دوچندان می کند. او وسعت این جنگل را پنج هزار و ۴۰۰ هکتار اعلام و بیان کرد: نبود ایستگاه آتش نشانی از مشکلات مهم برای حفاظت از این جنگل است. وی با اشاره به آتش سوزی سال ۱۳۸۵ در این جنگل ادامه داد: به علت نبود امکانات آتش نشانی تا رسیدن آتش نشانان از شهرستانهای همجوار دامنه آتش گسترش پیدا کرد و به مدت سه روز مهار آن طول کشید. فرماندار فاریاب اظهار داشت: یکی از عوامل مهم در بروز آتش بیاحتیاطی چوپانان و برخی از افراد محلی است که پس از روش کردن آتشف آن را بدون خاموش کردن رها می کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون در امتداد این جنگل ۱۳ کیلومتر حصار کشیده شده است گفت: برای تکمیل این طرح هنوز به ۵۰ کیلومتر حصارکشی دیگر نیاز است. او با اشاره به استقرار پایگاه محیطبانی در این جنگل افزود: این پایگاه برای صیانت از جنگل کهور، از امکانات کافی برخوردار نیست. او با اشاره به گستردگی سطح جنگل گفبت: تنها وسیله نقلیه پایگاه محیطبانی یک دستگاه موتورسیکلت است که جوابگو نیست لذا مسوولان باید هر چه سریعتر برای تجهیز این پایگاه اقدام کنند. معاون حفاظت و امور زمین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: عوامل متعددی دست به دست هم داده و برای این جنگل خطراتی را ایجاد کرده است. `حسین مرادکریمی` افزود: برخی افراد بومی به ویژه حاشیه نشینان جنگل با بوته کنی و قطع اشجار همواره تهدیدی برای جنگل و عرصههای منابع طبیعی بوده اند.
"این جنگل در معرض نامهربانی عوامل انسانی و تهدید تداوم خشکسالی قرار گرفته و نیازمند توجه هر چه بیشتر مسوولان است"وی گفت: حاشیه نشینان برای استفاده از انرژی اقدام به قطع اشجار و بوته کنی می کنند که برای جلوگیری از این خطر باید با اقدامات فرهنگی از استفاده چوب این جنگل به عنوان سوخت جلوگیری شود. او با اشاره به پرداخت تسهیلات برای خرید تنور گازی و کپسول توسط این اداره کل و بانک کشاورزی به ساکنان منطقه، اظهار داشت: علاوه بر تامین نفت روستاییان حاشیه نشین، پرداخت تسهیلات برای خرید گاز و تنور گازی نقش موثری در کاهش قطع اشجار و بوته کنی دارد. وی افزایش آفات را از دیگر تهدیدهای این جنگل و عرصههای منابع طبیعی در جنوب کرمان برشمرد و افزود: گرچه تا کنون توسط این اداره کل اقداماتی برای پیشگیری از شیوع آفات انجام شده اما نبود مرکز گیاه پزشکی در مرکز تحقیقاات سازمان جهاد کشاورزی در این بخش به خوبی احساس می شود لذا می طلبد هر چه سریعتر این مرکز در منطقه راه اندازی شود. او کمبود نیروی انسانی و امکانات را از دیگر عوامل تهدید این جنگل و سایر عرصههای منابع طبیعی عنوان و بیان کرد: فرهنگ سازی نقش موثری در جلوگیری از تخریب عرصههای منابع طبیعی دارد. وی گفت: در گذشته با همکاری فرمانداریها کارگاههای آموزشی برای حاشیه نشینان جنگل و روستاییان برگزار می شود که با توجه به تاثیرات مثبت این دوره ها، برگزاری آنها در شرایط کنونی ضروری است.
معاون اداره کل منابع طبیعی جنوب کرمان افزود: هم اکنون کارهای واگذاری جنگل کهور شهرستان فاریاب به سازمان محیط زیست انجام شده و در آینده نزدیک این جنگل واگذار می شود. وی گفت: اداره کل منابع طبیعی آمادگی کامل را دارد تا با همکاری متولیان امر در حفاظت و صیانت هر چه بیشتر از جنگل منحصربفرد کهور شهرستان فاریاب مشارکت لازم را داشته باشد. مرکز شهرستان تازه تاسیس فاریاب در فاصله ۳۵۰ کیلومتری جنوب کرمان و هم مرز با استان هرمزگان واقع شده است
فاریاب شهری است در استان کرمان در جنوب شرقی ایران. این شهر مرکز شهرستان فاریاب میباشد. وباشهرستان هائ حاجئ اباد رودان جئرفت گهنوج ارزوئه همسائه هست جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۴٫۸۶۹ نفر بوده است در امار جدید جمعیت شهری حدود ۹۰۰۰نفر و جمعیت کل این شهرستان حدود ۳۰۰۰۰ نفر میباشد . خاک حاصلخیز و آب فراوان از ویژگیهای منحصربهفرداین منطقه میباشد که جز ۱۰ منطقه حاصلخیر در دنیا میباشد ودارای محصولات کشاورزی متنوع که شامل هندوانه ذرت خیار سبز گوجه پیاز خرما مرکبات و دیگر محصولات کشاورزی میباشد. قدمت تاریخی برابر با جیرفت دارد و شهر قدیم فاریاب به دلیل سیلابی عظیم در زیر خاک مدفون شده است. از مناظق گردشگری این شهرستان میتوان به جنگل سرسبز مهروییه و روستای زیبای اب بید و همچنین تنگ میش پدام و دشت گلهای بابونه دمیل وتنگه دول دول موردان نارمندو روستای زهمکان اشاره کرد.