خرداد ۱۱، ۱۳۹۳

خانم «سمیتری ایرانی» وزیر ایرانی دولت هند


با آمدن نارندرا مودی، پای یک ایرانی نیز به دولت هند باز شده است؛ خانم سمیتری ایرانی از این پس بعنوان وزیر توسعه منابع انسانی کشور هند، نقش مهمی را در آینده اقتصادی این کشور ایفا خواهد کرد.
چه کسی است که در دنیا نداند، هند با تکیه بر نیروی انسانی خود در چند سال اخیر، رکوردهای چشمگیر در عرصه تجارت بین الملل به ثبت رسانده و قصد دارد خود را به جمع سه اقتصاد برتر دنیا برساند؟

در این بین با نخست وزیر شدن نارندرا مودی، ملی گرای مشهور ایالت گوجرات ، اعضای دولت این کشور برگزیده شدند و علاوه بر کاهش تعداد وزرای کابینه از میانگین سنی آنها نیز ، کاسته شده است.



نخست وزیر هند نارندرا مودی


عضو ایرانی کابینه جدید دولت هند؛ خانم «سمیتری ایرانی» متولد سه‌شنبه ۳ فروردین ۱۳۵۵ در دهلی نو است. او در یک خانواده با پیشینه پنجابی - بنگالی به دنیا آمده است. ایرانی ، اولین فرزند خانواده است و سه خواهر دارد.
در سال ۲۰۰۱، او با زوبین ایرانی که اصالتاً یک زرتشتی و اهل ایران است ، ازدواج می کند. یکسال بعد آنها اولین فرزند خود را به دنیا می آورند و نام این پسر را «ظُهر» می گذارند. در سال ۲۰۰۳ نیز، فرزند دوم این زوج یعنی دخترشان «زویش» به دنیا می آید.


سمیتری ایرانی نخستین بار در سال ۲۰۰۰، اولین حضورش را در تلویزیون با بازی در سریال آب و آتش شروع می کند. پس از آن نیز به نوبت در سریال‌ها و فیلم‌های دیگر، ایفای نقش می کند. در این سال ها، ۵ بار موفق می شود بصورت متوالی جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از آکادمی تلویزیون هندوستان دریافت می کند.

ورود به دنیای سیاست:

در سال ۲۰۰۳، سمیتری قدم در راه دشوار سیاست کشور هندوستان می گذارد. او، عضو حزب بهاریتا جاناتا می شود. خانم ایرانی در سال ۲۰۰۴ بعنوان عضو کمیته مرکزی حزب بهاریتا ، منصوب شد. فعالیت‌های وی به نفع زنان هندی باعث شد تا چند باری از طرف گروه‌های افراطی تهدید به مرگ شود.

با این حال در سال ۲۰۰۹ و با تشدید اقدامات گروهی تجاوز به عنف در هند، خانم ایرانی با پیوستن به کمپین حمایت از اعدام خاطیان، با قربانیان این حوادث ابراز همدردی کرد.

در ۲۴ ژوئن سال ۲۰۱۰، سمیتری ایرانی به عنوان دبیر ملی حزب بهاریتا جاناتا منصوب شد. از این تاریخ به بعد ، وی عملاً جایگاه مدیریت شاخه زنان حزب بجپ را بدست آورد.

اسب پیشرفت‌های سیاسی خانم ایرانی در سال ۲۰۱۱ نیز همچنان می تاخت چرا که در آگوست این سال او موفق شد به عنوان نماینده گجرات وارد پارلمان هندوستان شود.

ایرانی در انتخابات عمومی سال ۲۰۱۴ که همین چند هفته پیش برگزار شد با معاون حزب کنگره ملی یعنی راهول گاندی در منطقه اوتار پرادش به رقابت پرداخت. در پایان نیز با اختلافی جزئی، کرسی پارلمان را به راهول گاندی، باخت.

با پیروزی نارندرا مودی در انتخابات سراسری، فرصت برای پیشرفت بیشتر خانم ایرانی فراهم شد و با معرفی اعضای کابینه، همه متوجه شدند که رهبر حزب بهاریتا جاناتا ، صندلی وزارت توسعه منابع انسانی را برای سمیتری ایرانی، کنار گذاشته است. خانم ایرانی حالا با ۳۸ سال سن، جوان‌ترین عضو این کابینه است.

منبع: تسنیم سایت سپاه برادران قاچاقچی ضدّ ایرانی‌