اسفند ۲۶، ۱۳۹۲

گفتگوی تلفنی رؤسای جمهور روسیه و آمریکا بعد از پیوستن شبه جزیره‌ کریمه به روسیه


وقتی‌ سرنوشت مردم دنیا در دستان پر فتوت ۶ کشور است، نقشه جهان به همین راحتی‌ عوض میشود. تغییراتی که به دنبال این تغییر جغرافیایی پیش میاید، جالب خواهد بود. باید دید روسیه به خاطر دریافت کریمه از کجا چشم پوشی کرده است!
رئیس جمهور روسیه پس از پایان همه پرسی در شبه جزیره کریمه و اعلام نتایج اولیه آن، تلفنی با همتای آمریکایی خود گفتگو کرد.

"ولادیمیر پوتین" در گفتگویی تلفنی به "باراک اوباما" گفت، که همه پرسی ۱۶ مارس (۲۵ اسفند) برای تعیین سرنوشت شبه جزیره کریمه کاملاً مطابق با قانون بین الملل است.
دفتر اطلاع رسانی کرملین به نقل از پوتین اعلام کرد: همه پرسی شبه جزیره کریمه با قانون بین الملل و منشور سازمان ملل متحد به صورت کامل مطابقت دارد، و در آن تجربه "کوزوو" را در نظر گرفته است .
پوتین گفت : همه ساکنان کریمه آزادانه خواسته خود را بیان کردند .
بر اساس این گزارش، رؤسای جمهور روسیه و آمریکا اعلام کردند که با وجود اختلاف دیدگاه‌ها درباره همه پرسی کریمه، روسیه و آمریکا باید با همکاری یکدیگر راه حلی برای بازگرداندن آرامش به اوکراین بیابند.


پوتین در این تماس تلفنی خاطرنشان کرد: مسئولان جدید اوکراین قادر و متمایل به مقابله با افراطیون ملی گرا و تندروها نیستند؛ افرادی که آرامش اوکراین را سلب کرده اند و با شهروندان بی‌دفاع از جمله روسی زبان‌ها ، خشونت آمیز رفتار می کنند.

پوتین و اوباما همچنین به بررسی مساله اعزام هیأتی از سازمان امنیت و همکاری اروپا به اوکراین برای نظارت بر اوضاع این کشور پرداختند که به اعتقاد پوتین این هیأت باید در همه مناطق اکراین فعالیت کند.

دفتر اطلاع رسانی کرملین اعلام کرد که این تماس تلفنی به درخواست آمریکا برقرار شد.

- تهدید اوباما برای افزایش تحریمها

در مقابل، کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که باراک اوباما در این تماس تلفنی به اعمال تحریمهای جدید ضد مسکو به دلیل همه پرسی در کریمه اشاره کرده است.
بر اساس این بیانیه، اوباما به پوتین گفته است که آمریکا و همپیمانانش "هیچگاه" این همه پرسی را به رسمیت نمی‌شناسند.

- نتیجه همه پرسی

بر اساس نتایج نهایی همه پرسی در شبه جزیره کریمه، ۹۶ و شش دهم درصد از شرکت کنندگان در این همه پرسی خواستار الحاق این شبه جزیره به روسیه شدند.
"میخائیل مالیشف" رئیس کمیسیون نظارتی پارلمان کریمه بر همه پرسی با اشاره به موفقیت آمیز بودن همه پرسی، اظهار داشت که نسبت مشارکت به ۸۲ درصد رسید و کمیسیون پارلمانی ناظر بر این همه پرسی هیچگونه شکایتی را دریافت نکرده است.
از سوی دیگر کمیته هماهنگی شهر "سواستوپول"، میزان حضور رأی دهندگان در همه پرسی را ۸۹ و پنج دهم درصد اعلام کرد. شبکه "روسیا الیوم" به نقل از منابع رسمی تأکید کرد که شمار بسیاری از "تاتارهای" شبه جزیره کریمه در همه پرسی شرکت کردند.


- درخواست رسمی برای الحاق به روسیه
"رستم تیمیر غالییف" معاون اول نخست وزیر دولت کریمه اعلام کرد که نشست پارلمان این جمهوری خودمختار ساعت ۱۰ صبح امروز (به وقت محلی) ۲۶ اسپند ماه سال ۱۳۹۲ برابر با ۱۷ مارچ ۲۰۱۴ برای درخواست رسمی الحاق این شبه جزیره به روسیه، برگزار می‌شود.
* نظر رئیس کمیته ناظران بین الملل
"ماتیوش بیسکورسکی" رئیس لهستانی کمیته ناظران بین المللی در مصاحبه با خبرگزاری روسی "ایتار تاس" اعلام کرد که همه پرسی در شبه جزیره کریمه با همه قوانین بین المللی و اصول دموکراتیک همخوانی دارد.
وی گفت: رویدادهایی را که در کریمه دیدم، با همه پرسی هایی که در کشورهای دموکراتیک اروپایی برگزار می شود، تفاوتی ندارد.

منبع


به گزارش یورو نیوز کاخ سفید و کرملین گزارشهای متفاوتی از تازه‌ترین گفتگوی تلفنی رهبران آمریکا روسیه درباره بحران اوکراینمنتشر کردند.

در حالی که کرملین گفته است که ولادیمیر پوتین و باراک اوباما بر سر جستجو برای راه حلی توافق کرده اند، کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرده است که باراک اوباما بار دیگر بر غیرقانونی بودن همه پرسی در کریمه تاکید کرده است.

براساس بیانیه کاخ سفید آقای اوباما از آقای پوتین خواسته است که با ایجاد یک گروه ناظر بین المللی موافقت کند.

باراک اوباما و ولادیمیر پوتین برای چندمین بار در چند هفته اخیر درباره بحران اوکراین تلفنی گفتگو کردند که به نظر می رسد این گفتگو هم همانند گفتگوهای قبلی بی‌نتیجه بوده است.

همزمان با همه پرسی در کریمه، اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای این همه پرسی را «غیرقانونی» و «غیرمشروع» خواند و اعلام کرد که نتیجه این همه پرسی را به رسمیت نخواهد شناخت.

وزیران امور خارجه کشورهای اتحادیه اروپا قرار است روز دوشنبه در نشستی درباره بحران اوکراین و تحریم احتمالی روسیه گفتگو کنند.

البته با وجود این محکومیتهای گسترده در اروپا و آمریکا هنوز هیچ وعده تحریمی علیه مسکو عملی نشده است.

روز شنبه همان طور که انتظار می رفت، در جلسه شورای امنیت سازمان ملل روسیه پیش نویس قطعنامه‌ای را که همه پرسی در کریمه را محکوم می کرد، وتو کرد. چین، متحد روسیه در شورای امنیت، جلسه رای گیری را ترک کرد.