در پی بروز اختلافات گسترده اخیر بین امیر نشینان شورای همکاری خلیج پارس ، دیدار مشترک برنامه ریزی شده رئیس جمهوری آمریکا با سران این شورا لغو شد.
به گزارش روزنامه الخلیج امارات، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا قرار بود در جریان سفر خود در ۲۸ مارس جاری به عربستان دیدار مشترکی با سران کشورهای شورای همکاری خلیج پارس داشته باشد.
برخی منابع دیپلماتیک در امیرنشینان عرب حوزه خلیج پارس به این روزنامه اماراتی گفتند: موضع قطر که خارج از چارچوب شورای همکاری حرکت می کند، مانع از برگزاری نشست مشترک سران شورای همکاری خلیج پارس با اوباما در جریان سفرش در ۲۸ ماه مارس جاری به ریاض پایتخت عربستان شد.
این منابع افزودند: با توجه به لغو این دیدار، دولت امارات و برادرانش در شورای همکاری خلیج پارس ، عبدالله بن عبدالعزیز امیر سعودی را نماینده همه کشورهای شورای همکاری در ملاقات با اوباما کردند.
به گفته این منابع، کشورهای شورای همکاری خلیج پارس می خواستند در این شرایط حساس همراه با حوادث و تغییرات در سطح منطقهای و جهان از موضع واحد و دیدگاه هماهنگی با اوباما سخن بگویند.
این منابع دیپلماتیک گفتند: نتایج سیاست قطر در سالهای اخیر باعث انزوای این کشور تا این حد شد.
این منابع درباره عواقب تداوم سیاستهای اشتباه هشدار دادند که می تواند باعث شکاف و مهیا شدن بستر فتنه، تندروی و تروریسم شود؛ امری که به امنیت کشورهای عرب حوزه خلیج پارس خصوصا از منظر امنیت گروهی آسیب می رساند.
تنش در روابط قطر با عربستان و امارات و بحرین از زمان فراخوانی سفرای این سه کشور از دوحه شدت گرفت. امارات، عربستان و بحرین دولت قطر را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرده اند که با واکنش شدید قطریها مواجه شده است. اختلاف اساسی بین دوطرف بر سر حمایت از گروه اخوان المسلمین مصر و سیاستهای یکجانبه قطر خارج از چارچوب شورای همکاری خلیج پارس است. عربستان و بحرین و امارات از حمایت قطر از گروه اخوان المسلمین ناراضی هستند و میانجیگری بین آنها برای حل این مسئله نیز تاکنون راه به جایی نبرده است.
در پی تنش در روابط بین عربستان و قطر، جنگ رسانهای نیز بین دو کشور بالا گرفته است و هر یک از آنها دیگری را به فتنه انگیزی و تبلیغات نادرست متهم می کند.
منبع: دیپلماسی