فعالان اجتماعی در عربستان با اشاره به ناامن بودن جامعه برای زنان این کشور، تدوین قوانین سختگیرانهای را برای مقابله پدیده آزار و اذیت زنان خواستار شدند.
به گزارش سایت "وطن" با وجود اینكه زنان در عربستان حجاب كامل را حفظ می كنند اما این امر باعث نمی شود كه هنگام خروج از خانه برای خرید در معرض تعرض، اهانت و الفاظ ناشایست و ركیك قرار نداشته باشند و احساس نارضایتی یا تهدید یا ناامنی نكنند.
درهمین راستا، كاربران عربستانی در شبكههای اجتماعی در اینترنت فراخوانی را برای تدوین قانون سختگیرانهای علیه تعرض به زنان در عربستان به راه انداخته اند.
این فراخوان بعد از انتشار یك نوار ویدئویی آغاز شد كه در آن گروهی از جوانان به چند دختر در یكی از بازارهای شرق عربستان تعرض می كنند. این نوار ویدئویی بیش از یك میلیون كاربران آن را مشاهده كرده اند، درگیری بین این پسران و دختران را نشان می دهد. تحقیقات میدانی نشان داده است كه عربستان رتبه سوم را در سطح جهان در زمینه تعرض به زنان شاغل دارا است، به گونهای كه ۱۶ درصد زنان شاغل در عربستان مورد تعرض كارفرمایان خود قرار گرفته اند.
در این تحقیقات آمده است: میزان تعرض در عربستان بسیار بالاتر از آمریكا، فرانسه، سوئد، آلمان، ایتالیا، انگلیس، استرالیا، اسپانیا و سایر كشورهای اروپایی مشهور به انحطاط اخلاقی است.
براساس این تحقیقات، بیشترین زنان شاغلی كه در عربستان مورد تعرض قرار گرفته اند كمتر از ۳۵ سال سن داشته اند و سلوی شاكر از زنان شاغل در عرصه رسانهها بحث و جدل گستردهای در عربستان به راه انداخت زیرا تاكید كرد كه اكثر زنان سعودی شاغل در عرصه مطبوعات و رسانهها با محدودیتها روبرو بوده و در معرض تعرض قرار دارند.
بسیاری از مطالعات بیانگر آن است كه زنان در عربستان از بیم رسوایی یا مجازات شدن از سوی جامعه محافظه كار و تندرو، تعرض به خود را كتمان می كنند زیرا جرائت برملا كردن آن را ندارند.
یك كارشناس علوم اجتماعی گفت: جوانان با بیعدالتی و ظلم و آیندهای مبهم به خاطر بیكاری روبرو هستند، این امر باعث می شود تا رفتاری خصمانه داشته باشند و به ورطه اعتیاد، تندروی و جرم و جنایت و تعرض به دیگران از جمله زنان بیفتند.
تعرض به زنان شاغل در عربستان تاثیر منفی برجای گذاشته است زیرا آنها مجبور می شوند كار خود را از دست بدهند یا ارتقاء شغلی پیدا نكنند یا فعالیتهای دانشگاهی و علمی آنها به خاطر مسائل روحی و روانی پایین بیاید و قربانی افسردگی شوند.
براساس آخرین آمار رسمی، ۲۷۹۷ پرونده تعرض به زنان در عربستان ثبت شده است كه ۵۹.۹ درصد متهمان آن از اتباع عربستان هستند و حدود ۱۱۲۸ پرونده دیگر درمورد متهمان غیرسعودی است. مسئولان و كارشناسان سعودی از مراجع ذیربط خواسته اند كه قوانینی را برای مبارزه با تعرض به زنان و برخورد سختگیرانه با تعرض كنندگان وضع كنند.
منبع