دانشمندان روسیه پرورش نازکترین ورقهای الماس را یاد گرفتند. بر اساس این ساختارهای نانویی کربنی ، الکترونیک نسل جدید ساخته خواهد شد که از اطمینان و طول عمر بیشتری برخوردار خواهند بود. چیپهای الماسی بهتر از انواع معمولی سیلیکونی هستند و اطلاعات بیشتری در آنها جا می گیرد، گرم نمی شوند و طول عمر زیادی دارند.
پروژه دانشمندان دانشگاه دولتی الکترونیک سنت پطربورگ - کار علمی با دقت و ظرافت جواهرسازی است. آنها در آزمایشگاهها ورقهای میکروسکوپی الماسی را پرورش دادند – الماسهای نانویی و یا الماسهای فوق العاده.
فناوری ساخت فعلا محرمانه است و فاش نمی شود. اما از همین حالا معلوم است که این فناوری از آینده درخشانی برخوردار است. تمام رشته الکترونیک – از دستگاههای ساده از نوع موبایل گرفته تا دستگاههای پیچیده مانند سوپر کامپیوترها - می تواند حیطه استفاده از الماسهای نانویی باشد. امتیازات چیپهای الماسی زیادند: آنها گرم نمی شوند ، مدت خدمت آنها طولانی است و اطلاعات بیشتری را می توانند حفظ کنند. چنین فناوری خاصا باعث شادی مهندسانی خواهد شد که با ابر رایانهها کار می کنند . یوری آودییف فیزیکدان دانشگاه دولتی الکترونیک پطربورگ گفت: در چنین موردی، سوپر کامپیوترها براحتی در توجیه نام خود فعالیت خواهند کرد.
از الماسهای نانویی دارای خصوصیات ویژه می توان به عنوان جاذب ها، کاتالیزور و مواد دارویی استفاده کرد. نازکترین ورقهای الماسی به درد پوششهای الکترو شیمیایی فلزات به عنوان مثال، آبکاری، آبکاری نیکل، کروم و حتی طلا می خورد. الماسهای نانویی خصوصیات مکانیکی پوششها را محکم تر می سازد و آنها را نسبت به زنگ زدگی مقاوم تر می کند.
متخصصان دانشگاه دولتی الکترونیک سنت پطرزبورگ می گویند وقتی بتوانیم از ذرات ریز الماس ، ورقهای محکم به قطر حداقل ۱۰ سانتمیتر بسازیم، این یک جهش واقعی خواهد بود. در اینصورت می توان این فناوری را در مقیاس صنعتی بکار انداخت که انقلابی در رشته الکترونیک خواهد بود.
منبع: صدای روسیه