مرداد ۱۶، ۱۳۹۲
سالروز قتل شاپور بختیار در پاریس
شاپور بختیار
سالروز قتل شاپور بختیار در پاریس به دست شعبون بی مخهای رژیم جنایتکار آخوندی.
ششم آگوست ۱۹۹۱ اعلام شد که شاپور بختیار آخرین نخست وزیر نظام سلطنتی ایران در محل سکونتش در پاریس کشته شده است. معاینه جسد نشان داد که قتل ساعتها پیش از کشف قضیه صورت گرفته بود. «سروش کتیبه» منشی بختیار نیز با او کشته شده بود. قتل، با ضربات متعدد چاقو صورت گرفته بود.
طبق گزارش پلیس نگهبان خانه، قبلا کسانی به دیدار بختیار رفته بودند که کارت شناسایی (مجعول) نشان داده بودند.
بعدا سه تن متهم به قتل شاپور بختیار شدند که تنها یکی از آنان به نام «علی وکیلی راد» در سویس دستگیر و در پاریس محاکمه و محکوم به تحمل زندان شد.
وکيلي راد (در آن زمان)
عده ای مدعی شده اند که دولت وقت فرانسه از طرح قتل بی اطلاع نبوده است. بختیار از اپریل ۱۹۷۹ در فرانسه به صورت پناهنده زندگی می کرد. وی که از مخالفان نظام اسلامی ایران بود در فرانسه سازمانی را به نام «جنبش مقاومت ملی» تشکیل داده بود. در سال ۱۹۸۰ نیز به خانه بختیار در پاریس تیراندازی شده بود که در این اقدام تنها پلیس نگهبان خانه و یکی از همسایگان بختیار کشته شده بودند. علی وکیلی راد که در زندان فرانسه بود در سال ۲۰۱۰ و طبق گزارش رسانه ها، به طریق مبادله زندانیان!، آزادشد، به ایران بازگشت و مورد استقبال قرارگرفت.
بختیار که هنگام مرگ ۷۶ ساله بود نوه دختری نجفقلی صمصام السلطنته بختیاری نخست وزیر اسبق ایران بود که تحصیلاتش را در فرانسه طی کرده بود و از «سوربن» مدرک دکترا گرفته بود. بختیار در دوران حکومت دکتر مصدق معاونت وزارت کار را برعهده داشت. وی که از اعضای جبهه ملی ایران بود سالها از منتقدین روش حکومتی شاه بود و در سال ۱۹۷۷ (۱۳۵۶ هجری خورشیدی) که در منطقه کرج وارد اقداماتی علیه شاه شده بود دستگیر و زندانی شده بود. با وجود این، شاه وی را در آخرین هفته های اقامت خود در ایران و در اوج انقلاب به نخست وزیری کشورمنصوب کرد که ۳۶ روز در این سمت بود و با پیروزی انقلاب پنهان شد که دو ماه بعد در پاریس از دولت فراسه تقاضای پناهندگی کرده بود. وی در دوران جنگ جهانی دوم نیز از اعضای سازمان مقاومت فرانسه بود.
شاپور بختيار 4 ژانويه 1979 درکنار قاب عکس مصدق برنامه خود
در سمت نخست وزيري را اعلام کرد ولي دولت او تا 11 فوريه (36 روز) بيشتر دوام نيافت