تاج زاده درباره انتخابات آتی و رویکرد اصلاحطلبان نوشته است: “با توجه به آن چه حکومت یک دست و اقتدارگرا در سالهای اخیر بر سر میهن و آیین و مردم آورده است، انتظار میرفت با عذرخواهی از ملت راه بهبود اوضاع را با امکان برگزاری انتخاباتی آزاد، قانونی و رقابتی فراهم آورند تا پنجرهای به سوی امید برای خروج از وضعیت اسفناک کنونی گشوده شود… اقتدارگراها با دزدیدن حق انتخابات آزاد ما، راهی جز عدم شرکت در انتخابات مهندسی شده و نامشروع اخیر را برایمان باقی نگذاشته اند. البته ما تا ۲۳ خرداد فرصت داریم تا با تشکیل کمپین بزرگ «رأی ما هاشمی» جناح حاکم را مجبور به تجدید نظر در تصمیم غیرقانونی خود و بازگرداندن حق مسلم ملت در تعیین سرنوشت خویش کنیم. آقای هاشمی حتی اگر ۲۴ ساعت قبل از انتخابات به این صحنه وارد شود، پیروز میدان خواهد بود”.
معاون وزیر کشور در دولت اصلاحات پیشبینی کرده است: “کاهش مشارکت مردمی در انتخابات به ویژه در قیاس با خرداد ۸۸ معضلات فراوان مدیریتی و اقتصادی، فساد گسترده حکومتی، اختلاف فزاینده اصولگراها، فشارها و تحریمهای روزافزون بین المللی و نارضایتی رو به رشد عمومی و مهم تر از همه آگاهی روبه تزاید قشرهای وسیعی از ملت، حکومت مطلقه فردی را زودتر از آن چه فکر می کنند با بحران مواجه خواهد ساخت.”
پیش از این مجید انصاری، از اعضای مجمع روحانیون مبارز نیز گفته بود که پس از ردصلاحیت هاشمیرفسنجانی، جبهه اصلاحات کاندیدایی برای حضور در انتخابات نخواهد داشت.
جبهه مشارکت نیز با صدور بیانیهای گفته است که ردصلاحیت هاشمیرفسنجانی برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری به منزله “تعیین رییسجمهور بعدی است”. این حزب اصلاحطلب در بیانیه خود نوشته است: “ارزیابی ما از یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همانند اغلب اصلاحطلبان واقعگرا این بود که اقتدارگرایی برای ماندن در قدرت دست به هر کاری میزنند و تمام تلاش خود را برای تکمیل پروژه نافرجام انتخابات ۸۸، به کار خواهند بست و انتخابات مهمی مانند انتخابات ریاست جمهوری را به رأی مردم وانخواهند نهاد… بدیهی است که با ناکامی در گام اول، گام دوم مهندسی انتخابات باید عملی میشد تا نیازی به تدبیر صندوقهای رأی نباشد. رد صلاحیت هاشمی با فشار نیروهای امنیتی و نظامی در این شرایط عملی شد”.
تا کنون هاشمیرفسنجانی و سیدمحمد خاتمی نیز درباره مشارکت در انتخابات و حمایت از نامزدهاى کنونى سکوت کرده اند.
منبع