فروردین ۲۱، ۱۳۹۲

فاجعه زمین‌لرزه در استان بوشهر

ترسم که اشک در غم ما پرده در شود.



سه شهرﺳﺘﺎن استان بوشهر، کاکی با جمعیت‌ای بیش از ۱۰ هزار تن‌، خورموج با بیش از ۳۰ هزار تن‌، کنگان با بیش از ۲۰ هزار تن‌ بر اثر یک سری زمین لرزه که بزرگترین آنها به شدت ۶،۳ درج ریشتر بود و در بعدازظهر روز سه‌شنبه در این استان به وقوع پیوست، تقریبا به طور کامل ویران شدند و روستا‌های اطراف نیز با خاک یکسان گشتند. بیش از ۳۲ تن‌ از هموطنان ما کشته و صد‌ها تن‌ نیز زخمی و بی‌ خانه مان گشتند.


خبرگزاری ایرنا روز سه شنبه با گزارش این فاجعه، مرکز زلزله را شهر کاکی اعلام کرد که در ۹۰ کیلیومتری شهری که نیروگاه اتمی‌ بوشهر در حومه آن قرار دارد، واقع است. به گزارش این خبرگزاری، نیروگاه و شهرک مسکونی آن آسیبی ندیده است.
کاکی از ﺗﻮاﺑﻊ شهرﺳﺘﺎن دﺷﺘﯽ اﺳﺘﺎن بوشهر است.

همچنین این خبرگزاری اعلام کرد که علی‌ خامنه‌ای رهبر و محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور جمهوری اسلامی به طور جداگانه گروه‌های امداد که شامل ده‌ها آمبولانس و گروه‌های پزشکی‌ میباشند را راهی‌ این مناطق کردند تا به کمک مصیبت زدگان بشتابند.
مسئولان هلال احمر به خبرگزاری ایسنا گفته اند که بیشترین خسارت در منطقه خورموج در ۳۵ کیلومتری کانون زلزله در کاکی بوده و ۲۳ روستا تحت تاثیر قرار گرفته اند که بیشترین خسارت در روستاهای "باغان"، "شنبه "و "سنا"، بوده است.
زمین لرزه بعد ازظهر سه شنبه در کیش، بحرین، ابوظبی و مناطقی از دبی احساس شد.




منبع زمین لرزه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین قرار داشت. کمپانی طراح نیروگاه اتمی « بوشهر» خبر داد که این نیروگاه می تواند زمین لرزه‌ای به شدت ۹ ریشتر را از سر بگذراند. کارشناس این کمپانی یادآوری کرد که در اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی در ۶۴ کیلومتری ایستگاه زمین لرزه‌ای به شدت ۵ درجه ریشتر بوقوع پیوست که برای ایستگاه اصلاً محسوس نبود. روز سه شنبه اعلام شد که متخصصان روسیه نیروگاه اتمی « بوشهر» را تا آخر ماه آوریل به همکاران ایرانی تحویل خواهند داد. راه اندازی فیزیکی این نیروگاه در ماه اوت سال ۲۰۱۰ میلادی تحت کنترل آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام شد.