داستان خوراکهای آماده و منجمد تهیه شده از گوشت اسب ادامه دارد. بعد از کشورهایی از جمله انگلیس و فرانسه ، هلند نیز به جمع کشورهایی که گوشت اسب را به جای گوشت گاو در خوراکهای آماده یافته اند، اضافه شده است. روز ۲۱ فروردین ماه، سازمان نظارت بر بهداشت هلند هشدار داد ۵۰ هزار تن گوشت گاو توزیع شده توسط شرکت “سلتن” در سراسر اروپا می تواند با گوشت اسب مخلوط شده باشد.
این سازمان، همچنین این موضوع را به بیش از ۳۸۰ شرکت خریدار آلمانی، فرانسوی و اسپانیایی را که گوشت خود را از شرکت “سلتن” تهیه می کرده اند، اطلاع داده است.
جنجال گوشت اسب در حالی ادامه دارد که کمیسیون اروپا، روز ۲۷ فروردین، گزارش خود را در مورد نتایج آزمایشات صورت گرفته به روی “دی ان آ” ی این گوشتها منتشر کرد. بر اساس این آزمایش ها، تنها ۶ درصد از نزدیک به ۵۰ تن گوشت آزمایش شده حاوی مادهای به نام “فنیلبوتازون” است که نوعی دارو برای اسبهای بیمار بوده است. این دارو برای انسان مضر است.
بحران پیدا شدن گوشت اسب در بستههای خوراکی منجمد به جای گوشت گاو، برای نخستین بار در فرانسه آغاز شد. یک شرکت تهیه مواد غذایی به نام “اسپانگرو” به عنوان منبع توزیع و فروش غذاهای آماده با استفاده از گوشت اسب به جای گوشت گاو معرفی شد. در ان هنگام ، شرکت “اسپانگرو“، فروشندۀ اصلی این گوشتها که یک شرکت دامداری رومانیایی بود را به تعویض برچسبهای بستههای گوشت متهم کرد.
مقامات این شرکت دامداری که در شمال شرقی رومانی قرار دارد، این اتهام را رد می کنند. این شرکت تهیه کنندۀ گوشت که به تجهیزات مدرن مجهز است، سالانه ۸۰ تن گوشت اسب به خریداران تحویل می دهد که کاملا در بسته بندی هایی با برچسبهای کاملا دقیق است.
مدیر این شرکت دامداری می گوید: “ برچسب این بستهها در جایی، شاید در خود فرانسه و بعد از تحویل عوض شده اما قطعا این اتفاق در رومانی نیافتاده است. کامیونهای حامل گوشت شرکت ما به مکان یاب مجهز هستند و این مکان یاب ها، سرعت حرکت، تعداد توقفها و درجۀ سرما را در هنگام حمل و نقل ثبت می کنند.”
از سال ۱۹۹۳، تولید کنندگان در اروپا موظف هستند برچسب هایی حاوی شناسنامۀ کامل مواد خوراکی و دیگر محصولات را به روی تولیدات خود نصب کنند. جریان پزاهای تهیه شدۀ منجمد با گوشت اسب نیز با استفاده از امکان ردیابی از روی این برچسبها کشف شد.
توزیع بستههای گوشت اسب به جای گوش گاو و غذاهای تهیه شده با گوشت اسب دامنۀ گستردهای در اروپا داشت. حتی دامن موسسات بزرگی نظیر “آی کیا“، که در کشورهای زیادی شعبه دارد را گرفت. رستوران فروشگاه “آی کیا” در پراگ بدون اطلاع، مدتها گوشت اسب به مشتریان خود توزیع کرده بود.
مدیر ایکه آ در جمهوری چک می گوید: “ گوشت هایی که در این رستورانها به مردم عرضه می کنیم، از راه کاملا قانونی وارد شده اند. این ما را از سلامت این گوشتها برای مصرف انسانی مطمئن می کند. مشکل این است که توزیع کننده این گوشتها را به نام گوشت گاو عرضه کرده که خوب نادرست بوده است.”
ترس از تکرار موارد مشابه با جنون گاوی که در سال ۱۹۹۶ اتفاق افتاد و بیش از ۲۰۰ قربانی گرفت، موجب شده که نهادها و کشورهای اروپایی در تلاش برای پیشگیری از تکرار این اتفاقات باشند.
با اینحال، جریان سرآوردن گوشت اسب از بستههای غذایی آمادۀ طبخ، موجب شده که شرکتهای تهیه و توزیع مواد خوراکی با خسارات زیادی روبرو شوند.
منبع