۷.۱۲.۹۱

دکتربا ارزش و وطن پرست ایرانی‌، رضا مریدی در کابینهٔ کانادا


برای اولین بار، یک ایرانی-کانادایی به مقام وزارت در یکی از استانهای کانادا دست یافت. دوشنبه گذشته، دکتر رضا مریدی پس از آنکه توسط کتلین وین - نخست وزیر استان انتاریو- بعنوان عضو جدید کابینه معرفی شد، در محل کویینز پارک برای انجام وظیفه بعنوان وزیر پژوهش و نوآوری انتاریو سوگند یاد کرد.
رضا مریدی که در سال ۱۹۴۵ (۱۳۲۴ شمسی) در ارومیه به دنیا آمد، یک سیاستمدار کانادایی و اولین ایرانی-کاندایی است که در سطح استانی یا فدرال به چنین جایگاهی برگزیده شده است. او قبلا" عضو مجلس استانی و روابط پارلمانی وزارت پژوهش و نوآوری بود. دکتر مریدی، بعنوان یک دانشمند، مهندس، مدرس، رهبر تجاری و فعال اجتماعی برنده جوایز معتبر، که از سال ۱۹۹۱ ساکن ریچموندهیل بوده است، برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ بعنوان نماینده ریچموندهیل انتخاب و به مجلس استانی راه یافت. او در ششم اکتبر ۲۰۱۱ برای دومین بار در رقابت سختی با ویک کوپتا که کاندیدای محافظه کاران پیشرو بود، توانست برای دومین بار بعنوان برنده انتخابات وارد مجلس استانی می شود.

رضا مریدی روز دهم اپریل سال ۲۰۰۸ طی اقدامی، خواستار ثبت اولین روز بهار بعنوان "نوروز" در انتاریو شد. پیشنهاد وی پس از رأی گیری در مجلس انتاریو به تصویب رسید و به این ترتیب اولین روز بهار بنام "نوروز" در تقویم ایالت انتاریو ثبت شد.

همچنین این ایرانی‌ با ارزش و وطن پرست ایرانی‌، سال گذشته، پاسخ دندان شکنی به نماینده مجلس آمریکا در باره تفکیک آذربایجان از ایران داده است که خبر آن به شرح زیر است.

در پی انتشار اطلاعیه مطبوعاتی دینا رورباکر نماینده ی کنگره ی آمریکا که به تفکیک آذربایجان از ایران اشاره کرده است، دکتر رضا مریدی نماینده ی ایرانی تبار مجلس انتاریو کانادا که اصلیت آذربایجانی دارد، نامه ای خطاب به این نماینده ی کنگره منتشر کرده است. ترجمه ی نامه را در زیر به نقل از شهروند می خوانید:

جناب آقای دنا رورباکر نماینده کنگره آمریکا

واشنگتن ـ ایالات متحده آمریکا

موضوع:

۱ـ اطلاعیه مطبوعاتی شما مورخ ۲۶ جون ۲۰۱۲

۲ـ نامه شما به خانم کلینتون در مورد پشتیبانی از آزادی آذری ها از ایران

آقای رورباکر

اینجانب با نگرانی تمام اطلاعیه مطبوعاتی و نامه فوق الذکر شما را که در آن از خانم هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا خواسته شده بود که دولت آمریکا از جدایی آذربایجان از ایران حمایت کند، مطالعه کردم.

به عنوان نماینده پارلمان انتاریو که اصلیت ایرانی ـ آذری دارد، مایلم که مراتب ناخشنودی خود را درباره ی اظهارات مندرج در نامه و اطلاعیه ی فوق را بیان داشته و شمه ای از تاریخ را به اطلاع شما برسانم.

آذربایجان ـ آن بخشی که در شمال رودخانه ارس واقع است و امروز به نام جمهوری آذربایجان نامیده می شود ـ و آن قسمت که در جنوب رودخانه ی ارس واقع است استان آذربایجان ایران است در طول تاریخ همیشه بخشی از ایران بوده است. جز اینکه در اوایل قرن ۱۹ میلادی بخش شمالی رودخانه ارس توسط امپراتوری روس از ایران جدا شد.

آذری ها به عنوان یک ملیت مشخص از دیگران خود را کمتر از دیگر ملیت ها و اقوام، ایرانی نمی دانند. واقعیت این است که آذری ها و دیگر گروه های قومی، دینی و مذهبی ایران مواجه با محدودیت های فرهنگی تحت حکومت دیکتاتوری ایران هستند ولی من مطمئن هستم که این مسائل در قالب یک حکومت دمکراتیک در ایران آینده قابل حل است.

اینجانب به علاوه اضافه می نماید که نقطه نظرهای جنابعالی نشان از تمایل به دخالت نامناسب در امور داخلی کشور دیگری است. از شما سئوال می کنم که اگر یک سیاستمدار ایرانی از دولت ایران بخواهد که از تجزیه ی ایالت های کالیفرنیا ـ مکزیک جدید و تکزاس و پیوستن آنها به کشور مکزیک پشتیبانی کند، آنگاه احساس شما چگونه خواهد بود؟

مبارزه برای استقرار آزادی و حکومت قانون در ایران تنها در قالب ایران متحد که در آن همه ملیت ها و اقوام ایرانی برای رسیدن به خواسته های مشترک که همانا استقرار دمکراسی است دور هم جمع شوند قابل دسترسی است.

تجزیه ی کشورها منتهی به استقرار صلح در خاورمیانه نخواهد شد. اینجانب قویاً با نظر شما در مورد تجزیه ی ایران مخالف هستم و از شما می خواهم که نامه ی خود به خانم کلینتون را پس بگیرید.

ارادتمند ـ رضا مریدی/ نماینده پارلمان انتاریو از حوزه ریچموندهیل

رونوشت: خانم هیلاری کلینتون ـ وزیر خارجه آمریکا / واشنگتن ـ آمریکا

هیچ نظری موجود نیست: