آبان ۲۵، ۱۳۹۱

کشف حجاب دختر ملک عبدالله پادشاه عربستان


به گزارش شیعه آنلاین، سایت های خبری جهان عرب شب گذشته با انتشار تصویر دختری بی حجاب، از کشف حجاب شاهزاده «عادله» دختر «ملک عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه عربستان سعودی خبر دادند.


این سایت های خبری ضمن انتشار این عکس، اعلام کردند که این عکس در مدت زمان بسیار کوتاهی، با سرعت بسیار زیاد در صفحات شخصی در سایت های اجتماعی منتشر شده و در کمتر از یک ساعت بیش از یک میلیون مخاطب و بیننده کسب کرده است.

گفته می شود در این عکس، دختر پادشاه کشور وهابیت بدون نقاب و حتی بدون حجاب و با موهایی طلایی رنگ، ظاهر شده که اقدامی بی سابقه به شمار می رود.

به نوشته این سایت های عرب زبان، این اقدام شاهزاده عادله، مخالف اعتقادات وهابیت و عرف و تقالید عربستان سعودی است. او پیش از این نیز در مراسم مختلف حضور یافته بود اما همواره روسری بر سر داشته است. این اولین باری است که عکسی بی حجاب از وی منتشر شده است.

قابل ذکر است وی چندی پیش در گفتگویی با نشریه فرانسوی لوفیگار اظهاراتی علیه نوع حجاب در عربستان بیان کرده بود و حجاب زنان سعودی را یک فرهنگ محلی که ریشه در قبایل عرب دارد و نه اسلامی – دینی دانسته بود.

وی در آن گفتگو، همچنین از به ازدواج در آوردن دختران زیر 18 سال با مردان میانسال و یا پیر به شدت انتقاد کرده و این کار را نیز از عادات و تقالید قبال قدیمی عرب دانسته بود.


پیش از این شاهزاده سعودي، سارا بنت طلال بن عبدالعزيز با ادعاي آزار جسمي و روحي از سوي مقامات عربستان، از انگليس تقاضاي پناهندگي سياسي کرده است.

وي در مصاحبه با روزنامه ساندي تلگراف در لندن گفت: "من از نظر روحي و جسمي مورد آزار و اذيت قرار گرفته‌ام؛ دارايي‌هايم مسدود شده است."

وي اظهار داشت، در مقابل سفارت عربستان در لندن از سوي يک مقام سعودی مورد حمله قرار گرفته است.

اين شاهزاده سعودي افزود: "خيلي مي‌ترسم. آن‌ها مي‌دانند اکنون نمي‌توانم برگردم. اين يک تهديد و ضربه به پادشاهي سعودي است."

با این حال، سفارت عربستان با هماهنگي مقامات انگليس تقاضاي تمديد اقامت وي را رد کرده است.

وکلاي وي روز جمعه (۱۶ تير، ۶ جولاي) قصد او را براي پناهندگي به اطلاع وزارت کشور انگليس رساندند.

به رغم پافشاري مقامات سعودي به برگشت وي، صحت و سقم ادعاهايش بايد از سوي مقامات انگليس مورد ارزيابي قرار بگيرد تا به اين شاهزاده ۳۸ ساله پناهندگي داده شود.

وي در سال ۲۰۰۱ پس از اختلاف نظر با طلال بن عبدالعزيز السعودي، پدر ۸۰ ساله‌اش به انگليس سفر کرد.

همچنين وي مدعي است، در معرض يک سري جرايم از جمله تهديد، حمله و تلاش براي آدم‌ربايي و ربودن فرزندانش قرار گرفته است و اين اقدام‌ها را سياسي مي‌داند.

درخواست پناهندگي سياسي چند هفته بعد از مرگ نايف بن عبدالعزير آل سعود، عمو و حامي اصلي وي که رقيب پدرش نيز بود، موجب تنش در خاندان سلطنتي سعودي شده است.

تحليل‌گران سياسي پيش‌بيني کرده‌اند، همچنان که عدم سلامت در خاندان سلطنتي در ميان موجي از اعتراضات بر سر مداومت در سرکوب ظالمانه مردم عربستان بر خلا قدرت مي‌افزايد، پادشاهي سعودي در آينده نزديک، صحنه بي‌ثباتي خواهد بود.