مهر ۱۲، ۱۳۹۱

دنیس فدوتینوف: پهپادهای معاصر ایرانی از نوع مشابه مدل های قدیمی هواپیماهای بدون سرنشین شوروی سابق گزارش شده اند


ایران پیشرفت‌های زیادی در ساخت هواپیماهای بدون سرنشین سری (شهید ۱۲۹) کسب نموده است. از خصوصیات این هواپیما می توان به توان حمل موشکی و انجام گشت‌های ۲۴ ساعته در هوا، اشاره نمود. به گفته ی جعفری، مدل‌های دور برد این هواپیما، توان انجام ماموریت‌های جاسوسی و همچنین تهاجمی را دارند.

آقای "دنیس فدوتینوف" سردبیر پرتال اینترنتی روسی "هوانوردی بدون سرنشین" برای رادیو"صدای روسیه" از وضعیت کنونی صنعت هوانوردی ایران می گوید:


"در سالهای اخیر شاهد پیشرفت چشم گیر ایران در صنعت هوانوردی بدون سرنشین بوده ایم. این کشور با استفاده از تکنولوژی جدید روز اقدام به تولید و نمایش تجهیزات نوین نظامی منجمله هواپیما‌های بدون سرنشین، در نمایش‌های نظامی‌هوایی نموده است. بر اساس اخبار گزارش شده، ایران در تمرینات نظامی خود از هواپیما‌های بزرگ بدون سرنشین استفاده نموده که این هواپیماها برگرفته از نوع مشابه مدل‌های قدیمی هواپیماهای بدون سرنشین شوروی سابق گزارش شده اند. به نظر من تعدادی از هواپیما‌های بدون سرنشین ایران به کمک تکنولوژی چین و یا با همکاری چین به تولید و بهره برداری رسیده اند. امروز، مدل‌های بدون سرنشین ایران، چند نسل از مدل‌های روز دنیا مثل آرکیو ۱۷۰ سنتینل “RQ-۱۷۰ Sentinel” که در اواخر سال گذشته میلادی به دست نیروهای نظامی ایران افتاد، عقب مانده است. من فکر می کنم ایران راه پرفراز و نشیبی تا دست یابی به فن آوری “RQ-۱۷۰ Sentinel” خواهد داشت".

یادآور می شویم که چندی پیش در اوایل ماه میلادی جاری، ایران از برنامه‌های تولید هواپیماهای بدون سرنشین با توان حمل موشک خبر داد. خبرگزاری "فارس" در این رابطه اعلام کرد: متخصصان ایرانی در ماه مارس میلادی اقدام به تولید هواپیمای بدون سرنشین با نام <شاپرک> نموده اند. شاپرک می تواند ۸ کیلوگرم بار مفید را تا ۳،۵ ساعت در هوا جا به جا نماید. از دیگر خصوصیات این هواپیما می توان به فاصله هدایتی آن تا ۵۰ کیلومتر و همچنین پرواز تا ارتفاع ۴۵۷۲ متری از سطح زمین اشاره نمود.

ایران در سال ۲۰۱۱ اقدام به تولید ۲ نوع دیگر از هواپیماهای بدون سرنشین با نام‌های "رعد" و "نذیر" نموده است. این هواپیما‌ها نیز برای اهداف تهاجمی، شناسایی و جاسوسی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

آژانس خبرگزاری <ایسنا> شروع تولید هواپیماهای بدون سرنشین ایران را از سال ۲۰۱۱ و با پرتاب دوربرد <کارارا> گزارش می کند.


منبع: صدای روسیه