مهر ۲۵، ۱۳۹۱

استقبال شدید از سینمای ایران در روسیه


پنج فیلم طی ۵ روز بهترین فیلم های سینمای ایران طی سالهای اخیر بر روی پرده های یکی از قدیمیترین سینماهای مسکو " خودوژستونی" به نمایش در آمد.

این فیلم ها : " روزهای زندگی" به کارگردانی پرویز شیخ طایی ، " ملک سلیمان " به کارگردانی شهریار بحرانی ، " اینجا بدون من " به کارگردانی بهرام توکلی، " آلزایمر" به کارگردانی احمدرضا معتمدی و " راه آبی ابریشم " به کارگردانی محمد رضا بزرگ نیا بودند.

نمایش هر یک از این فیلم ها با فروش تمامی بلیط ها همراه بود. آناتولی شاخوف ، هنرمند و منتقد سینمای مشهور روس میگوید که این امر تعجب برانگیز نبود.


چه چیزی در سینمای ایران برای بیننده خارجی جالب توجه است؟ ایرانی ها بدون شرم و خجالت لایه های مختلف جامعه خود را به نمایش می گذارند ، مردمی عادی و ساده چیزی که در سینماهای غربی در حال حاضر عملا وجود ندارد. معدنچیان، جنگل بان ها ، دانشجویان ، پزشکان و معلمان را نشان می دهند. به همین خاطر و همچنین به دلیل سبک و غالب بندی موضوعی سینمای ایران غنی شده است. سینماگران ایرانی با عشق طبیعت کشورخود ، بناهای معماری ، کهنسالان ، موضوعات خانوادگی و ملی را به معرض نمایش می گذارند. برای بینندگان سایر کشورها این فیلم ها با حس صادقانه و مطبوعی آغشته است.

در ماه های اخیر علاقه به سینمای ایران در روسیه در نتیجه پیروزی فیلم رضا میرکریمی با نام یک حبه قند در فستیوال بین المللی فیلم مسلمانان قازان به شدت افزایش یافته است. اصالت طرح و انعکاس واقعیت های ایرانی در این فیلم وسایر فیلم ها نه تنها هیات داوران برانگیخت تا بیشترین امتیاز را بدهند بلکه بینندگان را در سالن های سینما به وجد آورد. آناتولی شاخوف مطمئن است که حفظ اصالت شرقی ، برگ برنده ای در دستان کارگردانان ایرانی است.

وقتی صحبت از تحقیر زنان به میان می آید یعنی آنها حجاب دارند می توان پرسید : " آیا لخت رقصیدن ارزش زنان را بالا می برد؟" در هر صورت این دعوا ها و بحث ها بی معنی است. باید به امر واقف شویم که هر ملت سنن مخصوص به خود را دارد. در شرایط جهانی شدن بسیار مهم است که وحدت در کثرت حفظ شود و سینمای ایران کاملا پالت کلی روند سینمای جهان را رونق می بخشد.

یک ویژگی دیگر سینمای ایران ، تمایل برای یادگیری از همکاران خارجی خود است. کارگردانان و هنرپیشه های ایرانی مرتبا در سمینارها مسکو، قازان ، اوفا و سایر شهرهای روسیه شرکت می کنند. در سال های اخیر تعداد دانشجویان ایرانی درمدرسه عالی سینمای روسیه یعنی دانشگاه دولتی سینمایی گراسیموف ، افزایش یافته است.

نکته مثبت جدید همکاری ایران و روسیه در رشته سینما ، هفته سینمای روسیه در ایران است که در نیمه دوم سال ۲۰۱۳ برگزار می شود.