سفیر جمهوری اسلامی در عراق از سفر محمود احمدی نژاد به عراق در چارچوب روابط دوجانبه خبر داد.
حسن دانایی فر با اعلام این مطلب به ایسنا، اظهار کرد: قرار است به زودی احمدی نژاد سفری را به عراق داشته باشد که به احتمال زیاد این سفر پس از برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواهد بود.
او هم چنین درباره خروج آخرین گروه از افراد گروه مجاهدین از پایگاه اشرف، اظهار کرد: آخرین گروه از این افراد به پایگاه لیبرتی در بغداد منتقل شدند و به این ترتیب یکی از مهم ترین پایگاه های مجاهدین که علیه جمهوری اسلامی اقدامات تروریستی انجام می داد برچیده شد.
حسن دانایی فر با اعلام این مطلب به ایسنا، اظهار کرد: قرار است به زودی احمدی نژاد سفری را به عراق داشته باشد که به احتمال زیاد این سفر پس از برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواهد بود.
او هم چنین درباره خروج آخرین گروه از افراد گروه مجاهدین از پایگاه اشرف، اظهار کرد: آخرین گروه از این افراد به پایگاه لیبرتی در بغداد منتقل شدند و به این ترتیب یکی از مهم ترین پایگاه های مجاهدین که علیه جمهوری اسلامی اقدامات تروریستی انجام می داد برچیده شد.
دانایی فر درباره خروج کامل گروه مجاهدین از عراق، اظهار کرد: پایگاه لیبرتی یک پایگاه موقت است که از زمان استقرار آخرین گروه از افراد گروه مجاهدین در آن تا حداقل سه ماه و حداکثر شش ماه باید این پایگاه از این افراد تخلیه شود و آنان به کشورهای مقصد منتقل شوند. فرم هایی در اختیار این افراد قرار گرفته است تا مقصد خود را مشخص کنند و آن ها به زودی آن جا را ترک می کنند.
سفیر جمهوری اسلامی در عراق با اشاره به اقدامات تروریستی برخی افراد برجسته گروه مجاهدین علیه جمهوری اسلامی، تصریح کرد: برخی از این افراد که از جمله سرکردگان این گروه هستند پرونده های قضایی دارند که رسیدگی به آن ها از طرف مراجع مربوطه عراق در دستور کار قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: چون این افراد در خاک عراق اقداماتی را علیه جمهوری اسلامی انجام داده اند، جمهوری اسلامی علیه آن ها به دادگاه های عراق اقامه دعوی کرده است و از طریق مجاری رسمی به ویژه وزارت خارجه عراق به مراجع قضایی این کشور درخواست داده شده است. هم چنین برخی از این افراد با توجه به دخالتی که در انتفاضه شعبانیه داشته اند و مرتکب قتل مردم عراق شده اند نیز پرونده هایی در دادگاه های این کشور دارند.
دانایی فر در پاسخ به این پرسش که برخی اخبار و گمانه زنی ها حاکی از باقی ماندن گروه مجاهدین در پایگاه لیبرتی برای مدت طولانی است، تصریح کرد: دلیلی بر ماندن این افراد در این پایگاه برای مدت طولانی وجود ندارد. دولت عراق آن ها را گروهی تروریستی می داند که پرونده های قضایی کاملا روشنی دارند و هم چنین هیچ سابقه ای مبنی بر این که این افراد پناهنده و یا حتی پناهجو به عراق هستند وجود ندارد و به طور غیرقانونی به عراق وارد شده اند. مسوولان عراق بارها عنوان کرده اند که این افراد باید خاک این کشور را ترک کنند.
سفیر کشورمان در بغداد خاطرنشان کرد: حضور این افراد در عراق مخالف حسن هم جواری و تعاملات دوجانبه جمهوری اسلامی و عراق است و به روابط این دو لطمه می زند.
وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر این که کشورهای مقصد برای انتقال گروه مجاهدین مشخص شده اند، گفت: کمیسیاریای عالی پناهندگان این مساله را پیگیری می کند و به ما به طور رسمی در این باره اطلاعی نداده اند اما در جلساتی که با نمایندگان سازمان ملل داریم به ما اعلام کرده اند که با برخی از کشورها برای این کار مذاکره کرده اند، از جمله کشورهای اروپایی که برخی از افراد این گروه مجاهدین به ویژه سرکردگان آن ها در آلمان، ایتالیا، فرانسه و ... شهروند این کشورها محسوب می شوند.
دانایی فر درباره اتهامات مطرح شده مبنی بر این که جمهوری اسلامی از طریق آسمان عراق و هواپیماهای مسافربری به دولت سوریه کمک نظامی می رساند، با تکذیب این مساله تاکید کرد: شرکت های هواپیمایی در همه جای دنیا با یکدیگر تعاملات نزدیکی دارند همان طور که عراق از آسمان ایران برای عبور و رسیدن به کشورهای مختلف استفاده می کند ما هم متقابلا از آسمان این کشور استفاده می کنیم اما چنین ادعاهایی درباره جمهوری اسلامی کاملا غیرواقع است. در طول 30 سال گذشته همیشه چنین ادعاهایی درباره جمهوری اسلامی مطرح شده است و حرف جدیدی نیست.
سفیر جمهوری اسلامی در عراق در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که عراق متهم به دور زدن تحریم ها به ویژه تحریم های نفتی درباره ایران است، گفت: عراق آن قدر گرفتاری دارد که به دنبال افزایش تولید نفت خود است. در حال حاضر ایران فرآورده های نفتی را در قالب قراردادهایی دوجانبه به عراق می فروشد. ایران پس از سقوط صدام برای نیروگاه های این کشور با قیمت های جهانی فرآورده های نفتی را صادر می کند. اینکه عراق در حال دور زدن تحریم ها به نفع ایران است، حرفی است که از سوی آمریکایی ها مطرح می شود و آن ها هیچ وقت مدرکی برای این گفته های خود ارائه نکرده اند. معتقدم این ادعاها در راستای اعمال فشار به جمهوری اسلامی است و آن را تکذیب می کنم.
دانایی فر خاطرنشان کرد: بانک های عراق و ایران همکاری های سنتی و عادی با یکدیگر دارند اما بنا به تحریم هایی که علیه جمهوری اسلامی صورت گرفته است روابط آن ها کاهش یافته است.
وی در پاسخ به این که گفته می شود پایگاه اشرف قرار است به یک پایگاه نظامی برای دولت عراق تبدیل شود، تصریح کرد: این مساله درچارچوب اختیارات دولت عراق است. در عین حال پایگاه اشرف از نقاط استراتژیک به لحاظ نظامی است و سابقه ی طولانی آن به قبل از سقوط عثمانی می رسد و از قلعه های قدیمی محسوب می شود.
منبع: دیپلماسی