خبرآنلاین نوشت:
آنکارا برای رهایی طارق الهاشمی، دامادش و رئیس دفتر و یکی از کارکنانش از حکم اعدام به نوری مالکی، نخست وزیر عراق پیشنهاد معامله داده است.
مقام های ترکیه به نوری مالکی پیشنهاد داده اند در برابر صدور عفو طارق الهاشمی، معاون محکوم به اعدام رئیس جمهوری عراق، عزت ابراهیم الدوری، رئیس فراری و تحت پیگرد حزب بعث به همراه شمار دیگری از تروریست ها را تحویل دولت عراق دهند.
آنکارا برای رهایی طارق الهاشمی، دامادش و رئیس دفتر و یکی از کارکنانش از حکم اعدام به نوری مالکی، نخست وزیر عراق پیشنهاد معامله داده است.
مقام های ترکیه به نوری مالکی پیشنهاد داده اند در برابر صدور عفو طارق الهاشمی، معاون محکوم به اعدام رئیس جمهوری عراق، عزت ابراهیم الدوری، رئیس فراری و تحت پیگرد حزب بعث به همراه شمار دیگری از تروریست ها را تحویل دولت عراق دهند.
به گفته این منابع ترکیه تلاش های تازه ای را برای گرفتن حکم برائت طارق الهاشمی آغاز کرده و دائما به عراقی ها می گوید که کسانی هستند که از دفتر الهاشمی، نفوذ و توانایی هایش بهره برداری کرده و به اسم او دست به جنایت زده اند.
یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: «ترکیه و الهاشمی قصد دارند به زودی فهرستی از افراد تروریست را که در مرکز و غرب عراق متمرکز هستند به همراه عزت ابراهیم الدوری، رئیس فراری و تحت پیگرد حزب بعث که همچنان علیه حکومت جدید عراق فعالیت های ایذایی انجام می دهد به نوری مالکی تحویل دهند.»
به گفته این منبع، ترکیه همچنین تعهد می دهد که فعالیت های تروریستی در عراق در صورتی که چارچوب صحیحی برای تقسیم قدرت تهیه شود به گونه ای که در آن سهم سنی ها بیشتر از کردها باشد، حداقل برای یک سال به طور کامل متوقف شود.
این منبع همچنین تاکید می کند، اخیرا سه دیپلمات عالی رتبه از سفارت ترکیه که سفیر ترکیه در بغداد نیز در میان آنها بوده نزد نوری مالکی رفته و این پیشنهادها را به طور مکتوب در اختیار وی قرار داده و گفته است که منتظر پاسخ نخست وزیر می ماند.
در همین رابطه انتظار می رود که به زودی هیئتی عالی رتبه از آنکارا به بغداد سفر کند و درباره قضیه طارق الهاشمی با مقام های عالی رتبه عراقی به مذاکره بنشیند.
همچنین فیلیپ گیرالدی، یکی از افسران عالی رتبه سابق سازمان امنیت مرکزی امریکا، سی آی ای گفت که در حال حاضر نزدیک به 50 جاسوس عالی رتبه بسیار مهم از کشورهای امریکا، فرانسه، آلمان، بریتانیا و یونان در مرزهای ترکیه و سوریه مستقر هستند که همگی علیه نظام اسد فعالیت می کنند.
به گزارش روزنامه القدس العربی، چاپ لندن، این مقام عالی رتبه سابق سی آی ای به روزنامه حریت ترکیه که روز یکشنبه 16 سپتامبر منتشر شده، گفته است که نزدیک به 50 درجه دار عالی رتبه از سازمان های امنیتی کشورهای امریکا، فرانسه، آلمان، بریتانیا و یونان در مرز ترکیه با سوریه مستقر هستند که هر کدام گروه های تجسسی جداگانه ای در اختیار دارند که الزاما هم اطلاعات خود را در اختیار یکدیگر قرار نمی دهند اگر چه در اکثر موارد با یکدیگر ارتباطات و همکاری های بسیار نزدیکی دارند.
وی درباره سهم امریکایی ها از این مجموعه می گوید: «بین 15 تا 20 نفر از آنها برای سازمان امنیت امریکا کار می کنند که در ترکیه مستقر هستند و فقط بر روی پرونده درگیری های سوریه تمرکز دارند.»
گیرالدی در ادامه می افزاید: «بی شک امریکایی ها جاسوس های شبه نظامی نیز دارند که در کنسولگری امریکا یا در مرکز هوایی اینجرلیک مستقر هستند که می توانند از این دو پایگاه خارج شده و عملیات جاسوسی، امنیتی و نظامی خود را انجام دهند.»
با این حال وی تاکید می کند، هیچ کدام از این جاسوس ها تا کنون از مرز سوریه عبور نکرده اند و همه اطلاعات امنیتی خود را به طور مستقیم از داخل خاک ترکیه و با همکاری سازمان امنیت ملی ترکیه به دست آورده اند.
گیرالدی همچنین می گوید: «سی آی ای حداقل 10 مزدور در اختیار دارد که بسیار روان عربی صحبت می کنند و 5 مزدور دیگر نیز در اختیار دارد که به زبان ترکی مسلط هستند. برای همین آنها نیاز به حمایت سازمان امنیت ترکیه دارند تا بتوانند میان آنها با شورشیان سوریه ارتباط برقرار کنند.»
وی همچنین به همکاری های نزدیک سازمان های امنیتی امریکا و ترکیه اشاره می کند و می گوید: «این دو سازمان واقعا و به معنای اخص کلمه همکاری های بسیار نزدیکی با یکدیگر در امور مربوط با سوریه دارند. به گونه ای که واشنگتن تصاویر سری و امنیتی که از طریق ماهواره تهیه شده اند و همچنین اطلاعات بسیار حساسی را که عموما در اختیار کسی قرار نمی دهد در اختیار آنکارا می گذارد.»
گیرالدی یادآور می شود که اعضای سازمان امنیت ترکیه در همکاری نزدیک و دائم با اعضای ارتش آزادیبخش سوریه هستند.
وی همچنین تاکید می کند، سازمان امنیت ترکیه تمامی فعالیت های امنیتی خود در مورد سوریه را در اختیار سازمان های امنیتی آلمان، فرانسه و بریتانیا نیز قرار می دهد.
گیرالدی همچنین می گوید: «اگر ترکیه نبود، سازمان امنیت مرکزی امریکا بر تمامی فعالیت های امنیتی علیه سوریه تسلط کامل می یافت.»
فیلیپ گیرالدی از سال 1986 تا سال 1989 رئیس تیم سی آی ای در استانبول بود. وی نزدیک به 18 سال برای سی آی ای کار می کرده است.