مرداد ۱۶، ۱۳۹۱

سکوت ۲ هفته ای عربستان در برابر یکخبر

درحالیکه دو هفته از حادثه انفجار در مقر دستگاه اطلاعات رژیم سعودی میگذرد و خبرهای منتشره از کشته شدن "بندر بن سلطان" در این انفجار حکایت دارد، رژیم سعودی همچنان در این باره سکوت اختیار کرده است.
به گزارش فارس، روز ۲۲ جولای برابر با یکم مرداد ماه خبری در رسانه‌های مختلف جهان منتشر شد که از وقوع یک انفجار در مقر دستگاه اطلاعات رژیم سعودی خبر میداد.

انتشار این خبر در رسانه‌های مختلف جهان که در آن گفته شده بود، معاون رئیس جدید دستگاه اطلاعات عربستان سعودی با سکوت کامل رژیم سعودی همراه شد.

پس از آن خبرهایی به رسانه‌ها درز پیدا کرد که در این انفجار تنها معاون رئیس جدید دستگاه اطلاعات عربستان سعودی کشته نشده است، بلکه بندر بن سلطان ۶۳ ساله فرزند "سلطان بن عبدالعزیز"، ولیعهد اسبق سعودی که از ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۵ سفیر عربستان در ایالات متحده بود نیز کشته شده است.

همچون حادثه انفجار مقر دستگاه اطلاعات سعودی درباره این خبر هم آل سعود بشدت سکوت کرده و این سکوت سنگین و پرمعنای سعودیها برسانه‌های عربی از جمله شبکه خبری قطری الجزیره و سعودی العربیه نیز سرایت کرده است.

این درحالیست که تمام این خبرها همچنان با غیبت و عدم حضور بندر بن سلطان در عرصه سیاسی همراه بوده است، این موضوع موجب شده تا اسراییل از متحدان نزدیک رژیم سعودی نیز لب بسخن بگشاید و رسانه‌های اسراییل از کشته شدن بندر بن سلطان در حادثه انفجار مقر دستگاه اطلاعات رژیم سعودی خبر دهد.

پایگاه خبری – اسراییل "دبکا" که از پایگاه نزدیک به منابع امنیتی و اطلاعاتی این کشور است در این ارتباط در خبری اعلام کرد که گزارش‌های تاییده نشده حاکی از آنست که بندر بن سلطان پس از انفجار ریاض دچار جراحات عمیق و خطرناکی شده که پزشکان قادر بمعالجه آن نبوده اند و همین منجر بمرگ آن خبیث شده است.

این پایگاه اطلاع رسانی تلاش کرده تا انفجار مقر دستگاه اطلاعات رژیم سعودی را به انفجار اخیر دمشق ارتباط دهد که در آن برخی اعضای ارشد امنیتی نظام سوریه ترور شدند. انفجاری که روز ۱۸ جولای در ساختمان امنیت ملی سوریه رخ داد و بر اثر آن وزیر دفاع و سه مقام بلند پایه دیگر سوری به شهادت رسیدند.

این رسانه اطلاعاتی صهیونیستی در ادامه گزارش خود که بنظر میرسد، اهدافی مشخصی در پس آن دنبال میشود، ترور بندر را به رژیم آخوندی مرتبط و اعلام می کند که هم اکنون این نگرانی وجود دارد که مقامات ارشد سعودی از میزان نفوذ اطلاعاتی این رژیم اشغالگر ایران در موسسات و سرویس‌های اطلاعاتی خود دچار شوک شده اند و بهمین دلیل تاکنون واکنشی به آن نشان نداده اند. ( از این شامورتی بازی‌های رسانه‌های کثیف غربی)

صرف نظر از تحلیل دبکا فایل و خبرهای انتشار یافته در رسانه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آنچه دربار غیبت بندر بن سلطان (که بگفته محافل خبری بجز نوکری گوز دیگری نیست )مهم بنظر میرسد، سکوت رژیم سعودی است و همین موجب شده تا بسیاری از تحلیلگران این سکوت را حمل بر تایید این خبر بدانند.

بی‌تردید اگر آل سعود تاکنون در برابر این خبر سکوت اختیار کرده است، ملاحظات چندی را مد نظر قرار می دهد، از جمله اوضاع جاری در سوریه، چون بر هیچکس پوشیده نیست که عربستان سعودی از جمله فتنه انگیزان و عاملان حوادث جاری در سوریه و حامی اصلی تروریست‌های مسلح در این کشور است و در این بین بندر بن سلطان به این جهت دوباره پای به عرصه سیاسی عربستان گذاشت تا روند جریان سازی در سوریه و حمایت از تروریست‌های سوری را تشدید کند، بویژه که وی دارای تجارب بسیار در عملیات‌های اطلاعاتی و امنیتی و تروریستی است که نمونه بارز آن دست داشتن در عملیات ترور "عماد مغنیه"، از فرماندهان کثیف گروه تروریستی حزب الله در دمشق است، به این ترتیب میتوان دریافت که وی با فضای حاکم بر سوریه کاملا آشنا و مشرف بوده است و از بین رفتن چنین مهره‌ای نه تنها برای عربستان سعودی که خواهان تغییر اوضاع در سوریه است، ضربه مهلکی بشمار می آید، برای متحدان این رژیم که بیتردید مقرر بود، از خدمات بندر بهرهمند شوند، خسارت بزرگی است.

از سوی دیگر یکی دیگر از دلایل سکوت رژیم سعودی درباره این حادثه را باید در اوضاع جاری داخل عربستان ملاحظه کرد که اعتراض‌های مردمی در آن هم اکنون پا از مناطق شرقی عربستان فراتر نهاده و بمناطق دیگری از جمله ریاض، پایتخت و جده و مدینه منوره رسیده است.

واقعیت امر اینستکه رژیم سعودی از سال گذشته تاکنون شاهد تغییر و تحولاتی بسیار مهمی بوده که هیچکدام آنها به سود آل سعود نبوده است از جمله این تغییر و تحولات ناخوشایند "مرگ و میر" و "بیماری" سعودی‌های دزد و مفتخور و تروریست است، بگونه‌ای که ظرف یکسال اخیر آل سعود دو ولیعهد خود یعنی "سلطان بن عبد العزیز" و "نایف بن عبد العزیز" را به دلیل ابتلا به بیماری مهلک سرطان از دست داد.

این درحالیستکه اوضاع "عبد الله بن عبد العزیز"، حاکم سعودی نیز اصلا خوشایند بنظر نمیرسد و بسیاری از ناظران سقط شدن وی را قریب الوقوع میدانند.

همچنین در طول این یکسال شاهد مرگ "محمد بن سعود بن عبد العزیز"، پسر سوم ملک سعود بن عبدالعزیز آل سعود و یکی از اعضای شورای بیعت عربستان سعودی نیز بودیم، درحالیکه اخباری ضد و نقیض درباره مرگ "مقرن بن عبد العزیز"، رئیس سابق دستگاه اطلاعات رژیم سعودی که بندر جای وی را در این دستگاه گرفت، منتشر شد که تاکنون بطور رسمی تایید نشده است.

همه آنچه گذشت، بر وضعیت متزلزل و در حال فروپاشی خاندان سعودی تاکید دارد( مزخرفات رسانه‌های غربی )، حال در چنین شرایطی تایید خبر مرگ بندر بن سلطان که در همان روزهای اول انتصاب خود در پست ریاست سازمان اطلاعات سعودی از تشدید حملات تروریستی سلفی‌های تندرو و دمیدن جانی تازه در آنها در عراق و سوریه و دیگر کشورهای منطقه سخن گفته بود، ضربه‌ای مهلک بر پیکره رژیم سعودی وارد میکند.

از سوی دیگر انتشار این خبر جانی تازه به معارضان عربستانی می دهد، چون با روی کار آمدن بندر بن سلطان تمام معارضان تاکید داشتند که حلقه فشارهای رژیم بر آنها بشدت توسط بندر تنگ خواهد شد و از پیش رو برداشته شدن چنین مهره تخمی و بی‌ خاصیت سعودی بی‌تردید راه را برای ادامه اعتراض‌های مردمی در عربستان که هم اکنون پا از مناطق شرقی شیعه نشین این کشور فراتر نهاده و به بسیاری مناطق دیگر از جمله جده و ریاض و مدینه منوره و چندین شهر دیگر کشیده شده، هموار می کند و این موضوعی نیست که خوشایند رژیم سعودی باشد.

این موارد موجب می شود تا رژیم سعودی در برابر انتشار خبر مرگ بندر بن سلطان ترجیح دهد، سکوت اختیار کند.( به جان بی‌ بی‌ سی‌ و دوستان خبر درسته درسته)

منبع: دیپلماسی